KARAMARKO ZATRAŽIO POTPORU PUČKIH STRANAKA

20 10 2012
18. listopada 2012.

Skepticizam oko Hrvatske suprotan viziji Europe

Skepticizam oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju nije opravdan i suprotan je viziji solidarne i snažne Europe, izjavio je u Bukureštu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

 

Karamarko je na summitu Europske pučke stranke rekao kako nikad nije dvojio da Hrvatska zaslužuje mjesto među narodima ujedinjene i slobodne Europe te dodao kako svaki skepticizam u tome pogledu bio bi ne samo neopravdan, već i fundamentalno protivan političkoj viziji koju ovdje danas potvrđujemo.

Zatražio je potporu EPP-a, najbrojnije frakcije u Europskom parlamentu, za ulazak Hrvatske u Uniju 1. srpnja 2013., sa simboličkog mjesta, Doma naroda u Bukureštu gdje je Hrvatska 2008. pozvana u članstvo NATO-a.

 

“Hrvatska je na korak do ulaska u Uniju nakon dugog i mukotrpnog puta, punog raznih blokada i opstrukcija. No, do tog cilja će nas dovesti samo predani i kontinuirani rad”, istaknuo je Karamarko, predsjednik najjače oporbene stranke i članice EPP-a.

Istaknuo je kako je Unija za Hrvatsku prirodna težnja za razvoj i afirmaciju hrvatskog naroda u miru i slobodi te je pozdravio dodjelu ovogodišnje Nobelove nagrade za mir EU-u, “najuspješnijem mirovnom projektu nakon Drugog svjetskog rata”.

No, upozorio je da je Europa izložena “labirintima partikularnih interesa”, da se zatvaraju oči pred raznim demagogijama i ekstremizmima što slabi koncept Europe i frustrira građane.

“Mi Hrvati smo iskusili smo frustracije i nemoć razjedinjene Europe koja nije znala ili htjela zaustaviti agresiju i razaranja na svom jugoistoku 90-tih godina 20. stoljeća. To nas povijesno iskustvo potiče da podržimo viziju solidarne i snažne EU”, istaknuo je Karamarko.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: