KARAMARKO: EU NIJE IMPROVIZACIJA

20 10 2012

HDZ ne opstruira ulazak u EU. Pa mi smo potpisali ugovor!”

Karamarko: EU nije improvizacija. Nije to Balkan ni Jugoslavija

Smiješno je da bismo mi odjednom bili protiv nečega što smo sami napravili, rekao je šef HDZ-a na novinskoj konferenciji

Video: Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Iva Puljić-Šego/VLM

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da samo netko nesuvisao i zločest može iskonstruirati da HDZ opstruira ulazak Hrvatske u Europsku uniju. On kaže da još uvijek ne želi vjerovati da takve optužbe idu iz Vlade jer su one smiješne, ali poručuje da Vlada svoju nespretnost u odnosima s EU prikriva ovakvim dezinformacijama.

– Nakon šest godina pregovora i teških situacija HDZ, odnosno Vlada Jadranke Kosor, privela je pregovore kraju i smiješno je da bismo mi odjednom bili protiv nečega što smo sami napravili – rekao je Karamarko na novinskoj konferenciji.

Vladu premijera Milanovića optužio je za niz teških gafova u odnosima s EU. Podsjetio je da se nijedna riječ iz ugovora koji je s EU potpisala Vlada J. Kosor ne smije mijenjati jer on kaže: “EU nije improvizacija. Nije to Balkan ni Jugoslavija”.

– Naši politički protivnici ukinuli su odbor za praćenje pregovora s EU kojim je predsjedavala Vesna Pusić, zato pozivam na konsenzus i da zajedno popratimo Hrvatsku do ulaska u EU – rekao je i dodao da je besmisleno optuživati važne ljude iz Bruxellesa da rade protiv SDP-a.

Na najavu premijera Milanovića da bismo mogli ići na referendum zbog promjene Ustava EU, Karamarko je odgovorio prozivkom da Milanović prejudicira jer u ovom trenutku ne znamo kako će EU za godinu ili dvije odlučiti o bankarskoj uniji jer o tome u EU tek počinje rasprava.

– Ajmo dovršiti proces do 1. srpnja i ući u EU pa nek’ Vlada rješava ono što joj je na rasporedu danas, a ne za godinu ili dvije, pozvao je.

Na pitanje zašto na konferenciji nije J. Kosor, koja je završila pregovore s EU, rekao je da pretpostavlja da je ona u Saboru i da su ovdje ljudi koji su bili uključeni u proces pregovaranja te dodao:

– Ako se puca na to da je prema njoj loš tretman u stranci, od toga nema ništa jer se njezine zasluge i zasluge njezine vlade u HDZ-u akceptiraju.

>>Karamarko: Na svojoj smo koži osjetili nemoć razjedinjene EU

HDZ: Neka se osnuje odbor za nadgledanje rada Vlade

Na današnje Milanovićeve izjave priopćenjem je reagirala i Hrvatska demokratska zajednica.

“Budući da se Kukuriku vlada na čelu s premijerom Milanovićem pokazala nedorasla u poslu privođenja procesa ratifikacije pristupnog ugovora Hrvatske i Europske unije, nužno je da se osnuje parlamentarni nacionalni odbor koji će nadgledati rad Vlade. Vjerujemo da će to doprinijeti tome da se Vlada uozbilji i da se proces ratifikacije pristupnog ugovora zadanom roku privede kraju”, navodi se u priopćenju. (ba/VLM)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: