KAKO VRIJEME PROLAZI SVE VIŠE SHVAĆAMO KAKO NEKOMPETENTNA PREDSJEDNIKA VLADE IMAMO

20 10 2012
  • PREMIJEROVO RAZMIŠLJANJE zabrinjava mnoge

    Stier: Milanović bi se trebao fokusirati na ratifikaciju pristupnog ugovora, a ne na referendum

    Photo: pixsell

Stier: Milanović bi se trebao fokusirati na ratifikaciju pristupnog ugovora, a ne na referendum

Ono na što bi se Hrvatska i Vlada trebala fokusirati je završetak procesa ratifikacije pristupnog ugovora Hrvatske s EU i da 1. srpnja Hrvatska postane članicom Europske unije, rekao je za dnevno.hr Davor Stier

  • Autor: M. B.
  • Photo: pixsell
  • Subota, 20.10.2012 16:43

U ovom trenutku bespredmetno je razmišljati o referendumu i onoem o čemu se ni u EU još nije odlučilo. A ako se i odluči, to se odnosi u prvom redu na eurozonu, rekao je za dnevno.hr Davor Stier na našu molbu da komentira najavu premijera Zorana Milanovića da će Hrvati morati ponovo na referendum zbog procesa koji idu u smjeru federalizacije Europe. Milanović je tijekom boravka u Bruxellesu rekao kako o referendumu razmišlja zbog ‘ nekoliko novih elemenata koji se uvode u temelje EU, kao što su bankovna i fiskalna unija, a o tome nije bilo riječi tijekom pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

‘Ono na što bi se Hrvatska i Vlada trebala fokusirati je završetak procesa ratifikacije pristupnog ugovora Hrvatske s EU i da 1. srpnja Hrvatska postane članicom Europske unije, naglasio je Stier dodajući kako je ‘dobro da Hrvatska prati zbivanja u EU, ali ‘govoriti o referendumu u trenutku kada se ne zna ni što je u EU dogovoreno je potpuno bespredmetno’.

Politički analitičar Davor Gjenero izjavio je za Večernji list u subotu da je izjava o referendumu ‘još jedna od Milanovićevih zabrinjavajućih izjava’ i ‘dio spina njegova PR-a.’. Riječ je o tome, smatra Gjenero, da se pozornost domaće javnosti preusmjerava s ozbiljnih politčkih i ekonomskih tema. ‘Čini se da premijer ne razumije baš najbolje ono što čuje s margina Eurpskog vijeća jer se ove promjene odnose na eurozonu’, smatra Gjenero i dodaje kako Milanović ovakvom retorikom nastavlja na ono što je počeo u Berlinu kad je u Njemačkoj počeo stvarati skepsu prema hrvatskom priključenju EU. Prema njegovim riječima, Milanović svojim djelovanjem u međunarodnoj političkoj areni nije otvorio nijedna vrata, a bojim se da ih kontinuitetom ovakvih politika može zatvoriti. ‘Avanturizam njegove politike postaje vrlo opasan’, smatra Davor Gjenero.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: