ŽALI LI MILANOVIĆ ŠTO NEMA STIERA U SVOJOJ VLADI?

19 10 2012
TKO JE KRIV ZA NJEMAČKE DVOJBE OKO RATIFIKACIJE PRISTUPNOG UGOVORA?
  • TKO JE KRIV ZA NJEMAČKE DVOJBE OKO RATIFIKACIJE PRISTUPNOG UGOVORA?

    Davor Stier, hrvatski Henry Kissinger, kreira politike najvećih svjetskih sila!

    Photo: Pixsell

Davor Stier, hrvatski Henry Kissinger, kreira politike najvećih svjetskih sila!

To što se Hrvatskoj u Izvješću o monitoringu predbacuju neke tehničke sitnice poput katastrofalnog pravosuđa ili škandaloznog zakona o HRT-u pa o sukobu interesa pa tamo nešto spominju korupciju za Milanovića nije problem. Problem je, dakako, Stier i njegove lobističke sposobnosti.

  • Autor: Marko Jurič
  • Photo: Pixsell
  • Četvrtak, 18.10.2012 20:03

Konačno u Hrvatskoj imamo političara koji može utjecati na politiku velikih europskih zemalja! Davor Stier je taj hrvatski Henry Kissinger, čovjek koji jednim telefonskim pozivom preokreće stavove najvećih svjetskih sila. Barem ako je vjerovati Zoranu Milanoviću i njegovoj ekipi, a zapravo, zašto im ne bi vjerovali? Ide tako Stier prošli tjedan Bogovićevom i ispred Cvjetnog trga iznenada zastane. Gleda Stier šarenilo Cvjetnog trga, izloge, reklame pa golemi Shoping centar Cvjetni pa tisuće stolova prepunih dokonih Zagrepčana koji po cijeli dan besposleno sjede i ispijaju skupa pića. Zacijelo je kada je vidio na što liči Cvjetni trg, sav taj skupi i lažni glamur trulog Zapada shvatio koliko mu nedostaje njegova piktoresna Argentina i bijeli Buenos Aires grad. Ne zna Stier da je i Cvjetni nekad tako izgledao. Kako je preteča svih tih glamuroznih, elitnih, ekskluzivnih i do neba skupih dućana bio tek jedan usamljeni albanski prodavač kestenja, kukuruza, kikirikija i koštica. Zavisno o godišnjem dobu. Kako je prije sadašnje plohe od, čini se, osmerokutnih cigla nekada imao jednostavnu asfaltnu bazu s malim cvjetnim placom u sredini. Sve to Stier ne zna. I Milanović zna da Stier to ne zna, jer on nije imao sreće kao Zoran, nego se rodio u tamo nekoj Argentini.

I stoji tako Stier na kraju Bogovićeve promatra gužvu kad mu prilazi jedan od dežurnih žicera kojemu se gemišti isparavaju s lica. Započne žicer svoju uvježbanu priču kako je već dvije i po godine bez posla i tada se Stier iznenada, revolveraški maši mobitela. Pronađe u imeniku ime Norberta Lammerta predsjednika Bundestaga i stisne call. Možda je jednom zazvonilo. ‘Norbert’ izgovorio je Stier tako oštro da se žicer poplašio i nestao. S druge se strane začulo ‘Jawohl Herr Stier’! Zapravo to ‘Jawohl Herr Stier’ je bilo jedino što se čulo s druge strane za vrijeme razgovora. Stier je odlučno i oštro obavijestio šefa njemačkog parlamenta kako je upravo donio odluku da Njemačka ne ratificira pristupni ugovor Hrvatske. Norbert je samo kimao glavom, ponovio ono svoje Jawohl, a na kraju se čuo tek oštri pozdrav udaranja petama. Nakon razgovora na Stierovom se licu pojavio smiješak te je bezbrižno, rekli bi, rasterećeno zakoračio na Cvjetni trg.

Iako Milanović nije slušao ovaj razgovor njemu je kristalno jasno kako je Stier sve to učinio jer ne poznaje Hrvatsku, a i zbog svog porijekla. Bez sumnje je Milanović mislio na Stierovog prastrica ustaškog pukovnika Ivu Stiera koji je poslije rata čak napisao i priručnik o protugerilskom ratovanju. Zna dobro Milanović gdje je i kako stjecao to znanje. Jer stvari su jasne k’o bistra voda! Zna se tko su Nijemci i tko su ti kojima je pripadao brat Stierovog djeda. Zna to Milanović i zato okolo po svijetu priča kako je Hrvatska zemlja paradoksa. I to, prije svega, jer su njeni najmoćniji političari poput Davora Stiera toliko euroskeptični da se ne mogu suzdržati. Zato neumorno s ključnim europskim političarima rovare protiv Hrvatske, a sve samo kako se ne bi ratificirao taj nesretni pristupni ugovor. Zna Milanović da je sve to zbog hadezeovske političke zavisti što oni nisu na vlasti pa sada svim silama drukaju protiv, samo kako bi SDP srušili s vlasti. Zna Milanović da se tom trendu pridružila i provjerena Tuđmanovka Doris Pack. Bistar je Milanović. Svuda je on stjecao iskustva s ljudima, a najviše kada je nekih davnih dana od vrata do vrata prodavao ‘zdrave’ usisavače na vodeni filter.

To što se Hrvatskoj u Izvješću o monitoringu predbacuju neke tehničke sitnice poput katastrofalnog pravosuđa ili škandaloznog zakona o HRT-u pa o sukobu interesa pa tamo nešto spominju korupciju za Milanovića nije problem. Problem je, dakako, Stier i njegove lobističke sposobnosti. Siguran je Milanović da Stier ne zna engleski jer da zna onda bi Hrvatskoj zatvorio vrata i u Velikoj Britaniji. Doduše to što se po kuloarima šuška o nekakvom englesko-izraelskom koncernu kojemu je Zoranova vlada obećala Croatia osiguranje ne treba shvatiti ozbiljno. Pogotovo jer ti isti govore kako je jedan njemački koncern bio vrlo zainteresiran za Croatia osiguranje. Ali to su, naravno, besmislice! Tko je ikada čuo da se državna politika civiliziranih zapadnih zemalja ravna prema tako prizemnim stvarima kao što je profit! I onda u tome vidjeti englesko ‘da’ i njemačko ‘ne’. Svašta! Zna Zoran da nije stvar u tome, nego je stvar u Stieru. Isto tako i te priče kako su se Nijemci još dodatno uvrijedili što je Hrvatska otkantala njihovu potjernicu pa ne želi izručiti Josipa Perkovića i ostalu ekipu bivših jugoslavenskih agenata koje se sumnjiči za ubojstvo Stjepana Đurekovića su također besmislice. Zašto bi se jedna uređena i civilizirana zemlja u kojoj je dominantna vladavina prava uvrijedila ako im jedna mala država koja se stalno poziva na partnerstvo i savezništvo ispjevano u pjesmici ‘Danke Deutschland’ uvrijedila zbog nepoštivanja njenog pravnog sustava? Koješta! Stvar je u Stieru, njegovom prastricu i ideološkim jatacima u njemačkom CDU, poput Doris Pack koji Hrvatsku ne mogu ni smisliti ako njom ne vlada HDZ.

Zato pitanje svih pitanja nije zašto je Njemačka dovela u pitanje ratifikaciju i tradicionalno dobre odnose s Hrvatskom, nego zašto je Stier dao takve naputke svojim njemačkim poslušnicima?

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: