PRESTROJAVANJA NA DESNICI

12 10 2012

 

PRESTROJAVANJA NA DESNICI
  • PRESTROJAVANJA NA DESNICI

    HSP i HČSP postavljaju temelje velikog ‘pravaškog bloka’

    Photo: pixsell

HSP i HČSP postavljaju temelje velikog ‘pravaškog bloka’

Sporazum o političkoj suradnji HSP-a i HČSP-a bit će istovremeno potpisan u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, što će javnosti biti obznanjeno na posebno sazvanoj konferenciji za novinare. Pravaški blok, doznajemo iz istog izvora, pozvat će na također na suradnju i ostale stranke pravaškog, starčevićanskog i demokršćanskog svjetonazora

Hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava danas će u Zagrebu potpisati sporazum o političkoj suradnji, čime će biti udareni temelji stvaranja pravaškog bloka. Njegovi predstavnici će se pojaviti već na lokalnim izborima, a potom i na izborima za Europski parlament i narednim parlamentarnim izborima, doznaje Dnevno.hr iz izvora bliskim vrhu HSP-a.

Sporazum o političkoj suradnji HSP-a i HČSP-a bit će istovremeno potpisan u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, što će javnosti biti obznanjeno na posebno sazvanoj konferenciji za novinare. Pravaški blok pozvat će također na suradnju i ostale stranke pravaškog, starčevićanskog i demokršćanskog svjetonazora, bez obzira na izjave pojedinih pravaša da ne žele surađivati s nekim ljudima.

Poziv na pristupanje pravaškom bloku utemeljen je na rezultatima brojnih razgovora među simpatizerima i članovima svih pravaških stranaka, i njihovu mišljenju da bi sve demokršćanske stranke trebale izaći zajedno na izbore, kako bi se izbjeglo rasipanje glasova. Reagiranje je to na rezultate prošlih parlamentarnih izbora, na kojima bi pravaši bili treća stranka po snazi u parlamentu da su zajedno izašli na izbore. Danas u parlamentu imaju tek jedan glas, onaj predsjednice HSP-a Ante Starčević, Ruže Tomašić, koji se, kako smatra naš izvor, ne čuje dovoljno glasno u Saboru.

– Blok je izraz želje birača da se pravaške opcije trebale okupiti i ta opcija ima svoju vrijednost. Idemo za tim da se pravaški glasovi okupe, a potom nije isključena ni mogućnost stvaranja desne koalicije s HDZ-om. O toj se opciji trenutačno ne razmišlja jer HDZ na čelu svog zagrebačke organizacije ima povjerenika. HSP smatra da je aktualni saziv Gradske skupštine najlošiji saziv od osamostaljenja Hrvatske upravo zbog toga što u njemu nema pravaša. Oni su glas razuma i najglasniji promicatelji vrijednosti. Nadamo se da će zbog toga građani pravašima dati povjerenje na sljedećim izborima – rekao je naš sugovornik.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: