ŽELJKO DILBER O SDP-ovim MANIPULACIJAMA BRANITELJIMA

11 10 2012

Nacionalne

11. listopada 2012.

Utvrditi postoje li i lažni branitelji

Predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber rekao je da objava registra hrvatskih branitelja nema smisla ako se neće utvrditi postoje li i lažni branitelji te se protiv njih pokrenu sankcije.

 

“Ukoliko se to neće dogoditi i ukoliko će registar biti objavljen isključivo da bi se branitelji po tko zna koji put bavili sobom, onda ne vidimo smisla njegovoj objavi”, kazao je Dilber.

Predlaže se da institucije hrvatske države utvrde postoje li lažni branitelji te da se objavi njihov popis kako bi ih se sankcioniralo.
Dilber smatra da bi objava tog popisa bila pravi božićni poklon istinskim braniteljima.
Također, drži da bi božićnim poklonom bila i objava registra onih koji su dobili mobilizacijske pozive, a nisu im se odazvali.

Dilber je potvrdno odgovorio na novinarski upit podržava li inicijativu pojedinih branitelja da se uz popis hrvatskih branitelja objavi i popis agresora na Hrvatsku.
“Objavimo popis pobunjenika bez obzira na to što su abolirani. Činjenica je da neki od tih ljudi danas obnašaju određene političke dužnosti u Hrvatskoj i donose odluke. To bi bio pravi božićni poklon”, rekao je Dilber.
Pozitivnim je ocijenjena namjera da se u novom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o braniteljima iz Domovinskog rata evidentiraju i oni koji nisu bili na prvoj crti, a pridonijeli su obrani zemlje.

Upitan što misli o tužbama protiv RH pripadnika HVO-a koji su sudjelovali u akcijama oslobađanja dijela Hrvatske Dilber je kazao da se radi o ljudima koji su ratovali zajedno s hrvatskim vojnicima, ali da su i oni, po njegovim saznanjima na ilegalan način dobili rješenja na osnovu kojih tuže RH.
“To je nešto što hrvatsko pravosuđe i zakonodavstvo treba istražiti”, smatra Dilber.

Na pitanje kako komentira vladinu odluku da se haškim pritvorenicima i osuđenicima ukine džeparac od 500 eura Dilber je energično demantirao da je general Ante Gotovina i njegova obitelj ikada od hrvatske države dobivala džeparac.
“Nikad nikakav džeparac nije isplaćen obitelji Gotovina”, naglasio je.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: