OPORBENI HDZ DICMA PITA NAČELNIKA NA ŠTO JE POTROŠIO NOVAC

5 10 2012

 

HDZ Dicma: U što se utrošilo 97 milijuna kuna i stvorilo dug?Nezadovoljni izvješćem o izvršenju općinskog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, vijećnici oporbenog HDZ-a Dicma pitaju u što općinska vlast troši novac, i to unaprijed.

Prema navodima Ivana Maretića, bivšeg načelnika Dicma, a sadašnjeg vijećnika i predsjednika Općinske organizacije HDZ-a, od 19.448.000 kuna planiranih proračunskih prihoda za ovu godinu, Dicmo je za prvih šest mjeseci uprihodilo 2.891.710,91 kunu, što je tek 14,9 posto. U isto vrijeme potrošeno je 2.869.564,49 kuna, ili 15,2 posto planiranih godišnjih rashoda.

Prošlu godinu, navodi Maretić, Općina je završila s dugovanjem od 1.219.087,05 kuna, što je više od 40 posto ostvarenih proračunskih prihoda u prvih šest mjeseci ove godine. Ističe i da je aktualna općinska vlast od 2006. do danas prodala 300.000 kvadrata zemljišta u Radnoj zoni Dicmo, a proračunski prihodi u tom razdoblju veći su od 97 milijuna kuna. Osim u Radnu zonu, nije se ulagalo ni u jedan drugi kapitalni objekt.

Stoga se Maretić pita kako su uspjeli potrošiti sav taj novac i još stvoriti dug. Žestoko se protivi namjeri aktualne općinske vlasti da se kreditno zaduži za pet milijuna kuna na rok otplate od 15 godina, s jednom godinom počeka. Tko će i od čega otplaćivati taj kredit i hoće li doći u pitanje funkcioniranje općine, pita se Maretić.

T. PAŠTAR              Izvor:Slobodna Dalmacija.hr

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: