U TOMISLAVGRADU PROSLAVLJENA 22. OBLJETNICA UTEMELJENJA HDZ-a

30 09 2012

PROSLAVLJEN 22. ROĐENDAN DUVANJSKOGA HDZ-a

Svečanom akademijom, održanom u prepunoj kino-dvorani Kulturno-informativnog centra, u subotu, 29. rujna 2012. godine, obilježena je 22. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Tomislavgradu.

Uz nazočnost brojnih članova i simpatizera HDZ-a BiH, predstavnika političkog i gospodarskoga života naše općine, gostiju pristiglih iz susjednih općina te Republike Hrvatske, nakon pjevanja Lijepe naše, u izvedbi članova Klape sv. Jeronima iz Šujice, kroz obraćanje Ivice Pašalić-Lhotak, zastupnice u Skupštini HBŽ, prisjetili smo se samih početaka i teških političkih okolnosti i nastanka stranke 1990. godine. Nazočnima su se obratili i Petar Škorić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a u Splitu, kao izaslanik predsjednika ove stranke te Borjana Krišto, izaslanica predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

U drugome dijelu programa predstavljeni su svi kandidati HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Tomislavgrad, pojedinačno izlazivši na podij, praćeni burnim pljeskom okupljenih. Nositelj liste HDZ-a BiH za skore lokalne izbore Mijo Zrinušić govorio je  o potrebi izlaska na izbore.

-Važno je da 7. listopada iziđete na izbore i zaokružite HDZ BiH i Ivana Vukadina za načelnika, jer počeli smo s dobrim projektima – i nastavimo ih, istaknuo je Zrinušić.

O motivima uključenja mladih i školovanih osoba koje su završile fakultete u Zagrebu, Splitu ili Mostaru i koje su se nakon studija vratile u rodni kraj, kao i o razlozima odabira upravo HDZ-a BiH, iz svog osobnog iskustva, govorio je 27-godišnji Tomislav Krišto, diplomirani ekonomist, dijete poginulog hrvatskog branitelja i kandidat HDZ BiH za Općinsko vijeće Tomislavgrad.

Na samom kraju govorio je općinski načelnik Ivan Vukadin i kandidat ove stranke za još jedan načelnički mandat.

– Za razliku od drugih stranaka koje se u svojim nastupima uvijek spominju HDZ-a BiH i kritiziraju sve ono što smo činili u protekle četiri godine, a to čine jer nemaju svoga programa, mi nikoga i nigdje nismo spomenuli niti na jednom predizbornom skupu, niti ćemo to večeras učiniti, jer imamo jasan, konkretan i provediv program, istaknuo je Vukadin.

U nastavku je predstavio izborni program HDZ-a BiH, jasno definiran u tri stupa: gospodarstvo i radna mjesta; grad i infrastruktura i mladi i stari te na kraju pozvao sve nazočne da u nedjelju, 7. listopada iziđu na lokalne izbore i zaokruže HDZ BiH i Ivana Vukladina, za načelnika općine Tomislavgrad.

Nakon načelnikova obraćanja skup je završio pjesmom „Bože, čuvaj Hrvatsku“, u izvedbi članova Klape sv. Jeronim, s kojima su zapjevali svi okupljeni u dvorani.

Napomenimo i kako su prije svečane akademije izaslanstva OO HDZ-a BiH Tomislavgrad, Središnjice HDZ-a BiH iz Mostara, predvođeno glavnim tajnikom Vladom Džoićem i HDZ-a iz Republike Hrvatske, predvođeno Petrom Škorićem,  položila vijence i zapalila svijeće kod spomenika kralju Tomislavu, za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Proslavi ove vrijedne obljetnice nazočili su i predstavnici HDZ 1990.

Tekst: Ivica Šarac
Foto : Miro Šumanović
30.09.2012
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: