SANADER NIJE SPOMENUO KARAMARKA JER GA STANKOVIĆ NIJE NI PITAO O NJEMU, ILI?

30 09 2012

ZAŠTO GA NIJE SPOMENUO Boji li se Sanader Karamarka?

PUHOVSKI: Implicira da je Karamarko njegov dečko. GJENERO: Ako se HDZ nagodi u slučaju Fimi media, Sanader ostaje sam.

Autor: Vanja Deželić

 

Tomislav Karamarko i svi u HDZ-u sigurno su bili najzadovoljniji nakon gostovanja bivšeg premijera Ive Sanadera u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ jer ih nije spominjao u negativnom kontekstu. Tek se osvrnuo na činjenicu da nije smio postaviti Jadranku Kosor kao nasljednicu, ali čak ni o njoj nije govorio ništa negativno. To nije bilo slučajno.

Ivo Sanader se ponašao očekivano, manipulirao je i napadao Mladena Bajića, ali ono što je zanimljivo, implicirao je da je Tomislav Karamarko njegov dečko. Nije ga spomenuo kad je govorio o sastanku s Jadrankom Kosor, na kojem je bio i Karamarko. Očito ga ne želi napadati jer je on u njegovim očima na njegovoj strani – rekao nam je profesor Žarko Puhovski.

Napomenuo je i da voditelj Aleksandar Stanković nije bio pripremljen za emisiju, te da nije uspio parirati Sanaderu, koji ga je vješto ‘dobivao’ gdje je god želio. Takvog je mišljenja i politički analitičar Davor Gjenero, kojem nije dobro ‘leglo’ ovo gostovanje bivšeg premijera.

– To je bio urednički promašaj, Sanader ga je vješto instrumentalizirao i dokazao svima nama da nije u emisiji bio po volji Stankovića već po svojoj osobnoj volji. Najavio se tamo kao svoj PR i na taj se način ponašao. Ništa novo nije ponudio, a iskoristio je još jednom javno dobro (televiziju, op.a.) i javnosti ponudio svoju percepciju stvarnosti – tvrdi Gjenero.

Ali i za njega je bilo simptomatično to što nije spomenuo HDZ u negativnom kontekstu, baš kao ni predsjednika te stranke.

 

– On je vjerojatno u paničnom strahu od političkih odluka Tomislava Karamarka. Svi znamo da je po dolasku na predsjednički poziciju na glas razmišljao o mogućnosti nagodbe u slučaju Fimi media, što bi značilo da će Sanader ostati sam, na vjetrometini – kaže Gjenero.

Zbog tog nedostatka manevarskog prostora, Sanader je vješto i pažljivo birao riječi, tražio svaku mogućnost izbjegavanja kritika. Ciljano…

– Nagodbom on ostaje sam, u nemogućoj poziciji. Zato ga se jako boji i nema prostora pokušati ga napasti ili kritizirati – mišljenja je Gjenero.

Upravo taj detalj narušava dojam o pokušaju dokazivanja nevinosti jer ako je uistinu nevin kako tvrdi, Ivo Sanader se ne bi bojao nagodbi koje HDZ postiže. No to je dalje na sudu da donese odluku na temelju svih prikupljenih dokaza i iskaza.

 

>> Krešimir Macan: Sanader je nastupom pridobio simpatije i suosjećanje gledatelja

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: