STOJI LI IZA JADRANKINIH JAVNIH OBRAČUNA S VRHOM HDZ-a LUKAVI ŠEKS?

29 09 2012

Stoji li lukavi 
Šeks iza napada frustrirane J. Kosor na Karamarka?

J. Kosor i V. Šeksa šef HDZ-a nije ostavio bez povlastica
Foto: ‘Robert Anic/PIXSELL’

Kad je odrađivala povijesni posao za Hrvatsku, kad joj je bilo najteže, kad joj je zapravo vlast visjela na koncu, isti mediji koji joj sada daju prostora koliko želi, sotonizirali su je preko svake mjere! Vrijeđali su je, ponižavali, rušili politički, davali logističku podršku Facebook revoluciji koja je pomno birala prozore pod kojima će urlati. Rušili su je jer je to bila zadnja šansa da Hrvatska ne ode u Uniju, da se zaustave pregovori, da se kupi vrijeme za stvaranje novog regionalnog plana s parom stoljeća: Josipović i Tadić! Da Kosorica nije tada uspjela, Hrvatska nikad ne bi ušla u Uniju, jer bi, obzirom na gospodarsku krizu u Uniji, pregovori do daljnjega vrlo vjerojatno bili zamrznuti!

Osobno sam je branio jer je u tom kontekstu radila povijesni posao za zemlju, borila se kao lav i uspjela je premda uspjeh nije bio zajamčen. No, Jadranka Kosor bi morala znati da ciljevi medija koji su je rušili kad je radila nacionalno odgovoran posao, nisu danas drugačiji, da oni ništa manje danas ne preziru HDZ te da joj se ukazuje neizmjerna medijska pažnja samo zato što igraju na njenu frustraciju koja se golim rukama može opipati. Pa ipak, ona je baš u tim medijima puna komplimenata za Josipovića, ona biranim riječima govori o Milanoviću, a sve otvorenije napada Karamarka. To je tema za razgovor s njom, a ne sapunica o broševima!

U potrazi za unutarnjim motivom tog političkog samoubojstva upućeni podsjećaju da je Karamarko pogriješio kad je krajnje džentlmenski, u najboljoj namjeri i na crti općeg pomirenja ne samo dao Kosorici saborski odbor za obitelj čime je došla do tako željenog ureda, nego još više time što joj je dao stranačkog vozača i auto. I Šeks se isto tako samo Karamarkovom dobrom voljom mogao dočepati auta i vozača. Karamarkov čin dobre volje, oni su zacijelo iščitali kao Karamarkov strah od njihove političke snage, jer zastupničke liste su primarno slagali Šeks i Kosor. Uostalom, Hebrang je sam rekao da je kao potpredsjednik stranke izborne liste dobio na uvid samo koji sat prije njihove predaje u Sabor!

Po kuloarima se tvrdi da je mozak akcije po običaju lukavi Šeks koji je, potaknut njenom frustracijom, od Kosorice napravio bombaša samoubojicu dok on dakako mudro šuti, drži se sa strane i – čeka!

Glede prigovora koji se iznose protiv Karamarka valja reći da smjena demokratski izabranih kadrova nije cvijet demokracije, ali od njega se traži da na proljeće polaže račune, a da na izbore ide sa kadrovima koji po svim procjenama ne mogu uspjeti!?

Ivan Jakovčić je iz IDS-a izbacio svakog oponenta koji se drznuo dati jedan jedini intervju protiv njega, pa ipak nitko ga ne tretira kao diktatora! Da ne bi bilo zabune, Kajina je tolerirao kao frontmena, a ne kao konkurenciju! Zlatko Tomčić je tako vodio HSS da je frakciji koja je bila protiv njega praktički bio zabranjen nastup, no nitko ga nije prozivao za nasilje nad demokracijom! Đapić je pobacao iz stranke sve koji su slovo protiv njega rekli! Čačić svoje oponente u HNS-u samo što nije bacao lavovima u usta! Nitko od njih nije proglašen tiraninom! U SDP-u nigdje više ni glasa od Željke Antunović i Vujića, Milanović ih je pomeo u tišini medija koji su mu držali ljestve. Kad ste čitali intervju s Antunovićevom ili sa Vujićem na temu Milanovićeva vođenja SDP-a? Osim HSLS-a u Budišino vrijeme, sve su stranke svoje stranačke kritičare koji su pretendirali na puč bacali van iz stranke! Budiša to nije napravio i stranka se raspala!

Nema dvojbe da Karamarko u ovih nekoliko mjeseci nije dospio napraviti sve što je stranci nužno. Kao i to da je odgovor Kosorici kroz priču o broševima ispod svake razine! On pokušava pohvatati konce po terenu jer teren je sve na lokalnim izborima, ali u Saboru stranka ne funkcionira na nivou, pa na čitav niz prevažnih pitanja uopće ne reagira! Umjesto da na svaku glupost vlasti HDZ poentira jasnom kritikom i objašnjavanjem naciji što zapravo Vlada radi, oni preskaču poklonjene lopte! Ta anemičnost najvećeg broja zastupnika HDZ-a prokazuje ih kao društvo karijerista, bez strasti, emocija i oporbenog žara! Od čega su ti ljudi da su mogli odšutjeti onaj Milanovićev sadizam?

Kako je moguće da je stranka prešutjela de facto ukidanje komisije za utvrđivanje poratnih zločina, da u Vukovaru nije reagirala na bijeg silovatelja uoči izricanja kazne, da istarski HDZ nema što reći o Plominu, napokon da o nizu gospodarskih pitanja u doba jezive krize jednom tjedno ne održavaju press konferencije na kojima objašnjavaju narodu što Vlada radi, a što bi oni napravili?

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: