“MILANOVIĆ JE VELIKI ŠALJIVDŽIJA”

27 09 2012

Karamarko: Milanović je veliki šaljivdžiija koji od naroda traži alibi za nerad

Gostujući u srijedu navečer u Dnevniku HTV-a, čelnik oporbe rekao je da nije replicirao premijeru koji je, istaknuo je, ‘stvorio već dovoljno cirkusa svojim bezobraznim i diskriminatorskim nastupom u kojemu nije odgovorio niti na jedno pitanje, a diskvalificirao je svakoga tko je postavio pitanje’.

  • Autor: Hina
  • Photo: Pixsell
  • Četvrtak, 27.09.2012 07:55

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je večeras da nije želio replicirati premijeru Zoranu Milanoviću tijekom aktualnoga sata u Hrvatskome saboru, kada su mnogi od njega očekivali da će se suprotstaviti premijeru, jer je s kolegama odlučio da neće stvarati, kako je rekao, još veći cirkus.

Gostujući u srijedu navečer u Dnevniku HTV-a, čelnik oporbe rekao je da nije replicirao premijeru koji je, istaknuo je, ‘stvorio već dovoljno cirkusa svojim bezobraznim i diskriminatorskim nastupom u kojemu nije odgovorio niti na jedno pitanje, a diskvalificirao je svakoga tko je postavio pitanje’.

Istaknuo je kako je pak Zoran Milanović ‘izrekao jednu rečenicu koja je trebala HDZ-u a to je da će se u Saboru dvotrećinskom većinom odlučivati o ratifikaciji Sporazuma o granicama s Bosnom i Hercegovinom’.

Prema tome, dodao je, ‘nakon što smo ih natjerali da povuku svoju sramnu i nedomoljubnu odluku o Pelješkom mostu, natjerali smo ih i da uvedu dvotrećinsku većinu u odlučivanju’ te je, podsjetio je, tada i rekao sportskim rječnikom da je rezultat dva prema nula za HDZ.

Karamarko je rekao da to pitanje može generirati dugoročno loše odnose s BiH ako ne bude pravično riješeno.

Na pitanje što bi bila njegova glavna kritika vlade, predsjednik HDZ-a odgovorio je da bi o tome mogao govoriti pola sata, a za današnju izjavu premijera Zorana Milanovića iz New Yorka da je vlada zatekla takav nered da će joj trebati dva do tri mandata da to sredi, kazao je da je ‘Milanović postao šaljivdžija’ i ocijenio da Milanović traži ‘alibi kod naroda i veliki oprost za ono što ne rade i ne znaju raditi’, te da bi možda HDZ-u trebala dva do tri mandata da popravi ono što je Milanovićeva vlada do sada napravila.

Komentirao je i primjedbe da često govori o prošlosti napomenuvši da je počeo govoriti o Bleiburgu u onome trenutku kada su vladajući odlučili ukinuti pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad bleiburškom komemoracijom.

Vladajući su ‘ugasili’ Ured za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugoga svjetskog rata i stavili ga u Ministarstvo branitelja da bi ga eutanazirali, rekao je.

– Ako nikome ne smeta da u Hrvatskoj postoji 900 jama s nekakvim ljudski leševima, onda živimo u nekoj čudnoj zemlji – rekao je.

Kad je pak riječ o bivšoj predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor, Karamarko je ustvrdio da se HDZ ne bavi Jadrankom Kosor i njezinim broševima već ozbiljnim stvarima. Istaknuo je da je u pitanju samo poštivanje statuta stranke prema kojem treba podržavati politiku stranke u temeljnim načelima.

Medijski istupi Jadranke Kosor, rekao je, ‘rezultat su frustracije zbog poraza unutar stranke’ što joj, kako je rekao, čak i ne zamjera i nada se da će one nestati.

Istaknuo je da želi demokratizirati HDZ, a ne voditi ga autoritarno. Kad je pak riječ o raspuštanju nekih gradskih odbora HDZ-a – u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, istaknuo je da su to najslabiji odbori, koji se nisu uspjeli konstituirati, te da je njihovo raspuštanje statutarno pravo i obveza jer u kampanju za lokalne izbore HDZ ne smije ući oslabljen i nekoherentan. Najavio je da će kandidati za lokalne izbore biti poznati za mjesec do mjesec i pol dana.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: