KARAMARKO U ORAŠJU: “BiH JE NAŠA DOMOVINA ISTO KAO ŠTO JE I HRVATSKA”

26 09 2012
25. rujna 2012.

Svečana sjednica povodom obilježavanja 22. obljetnica osnutka HDZ BiH u Orašju

Svečanosti su nazočili predsjednici HDZ-a Hrvatske i Bosne i Hercegovine Tomislav Karamarko i prof. dr. Dragan Čović, izaslanstva HDZ-a i HDZ BiH, te čelnici HDZ BiH iz susjednih općina, Tuzlanske i Ž.O. HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Izaslanstvu HDZ-a i HDZ-a BiH  dobrodošlicu na svečanost poželio je predsjednik OO HDZ BiH Orašje Đuro Topić, koji je i kandidat za novi mandat načelnika Orašja, kao i svi kandidati s liste za OV Orašje, te predsjednik ŽO HDZ BiH Posavina Ivo Vincetić s članovima Predsjedništva.
Ovom prigodom položeni su vijenci na spomen obilježje poginulim braniteljima u središtu Orašja.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je, između ostalog, rekao da su odnosi HDZ-a i HDZ BiH ušli u svoju novu fazu i realnost te da oni neće biti puka deklaracija i puste riječi. Ako je to i bilo nekad, danas uvodimo nove standarde. Okrenuli smo novu stranicu naših odnosa, koji će biti doista sestrinski ili bratski, otvoreni, iskreni i odgovorni.
“Moj dolazak ovdje ne znači samo protokolarno manifestiranje  nekakve podrške. On označava i početak novih odnosa između HDZ-a Republike Hrvatske i HDZ-a BiH, i uopće hrvatskih političkih snaga u BiH.“, kazao je Karamarko. Dodao je kako u HDZ-u Republike Hrvatske nisu bili zadovoljni kako su ti odnosi  izgledali u zadnjih nekoliko godina. “Smatram i smatrao sam da Zagreb nije imao adekvatnu politiku i odgovor na neravnopravni status Hrvata u BiH. Želimo podržati naše sunarodnjake jer  smo isti narod  i Bosna i Hercegovina je naša domovino isto  kao što je i Hrvatska . Mi je volimo i naša obespravljenost u BiH mora prestati“, istaknuo je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je obilježavanje 22. obljetnice osnutka HDZ BiH Orašja ujedno i kampanja za predstojeće lokalne izbore. “U zadnje četiri godine udvostručili smo broj naših članova. Danas nas je nešto više od 30 tisuća s iskaznicom, a dominantno su to mladi ljudi i zbog toga sam ponosan. U protekle 22 godine kao stranka pokazali smo kako razmišljamo o Orašju, Domaljevcu, Odžaku i svim područjima Posavine“ kazao je prof. dr. Dragan Čović .

“Sve ono što smo strategijom HDZ-a postavili kao jedan projekt ispred sebe, vjerujem da se danas i ostvaruje. Vjerujem da će HDZ BiH dobiti bar 10-15 posto više i vijećničkih mjesta i načelničkih pozicija u odnosu na protekle izbore“, kazao je Čović, te istaknuo: „ Treba vrlo jasno poručiti koliko nas ima i da je stožerna stranka spremna i dalje u ime hrvatskog naroda zagovarati pravedniji status Hrvata u BiH, poručio je dr.Dragan Čović, a na pitanje o prisutnosti Karamarka u Orašju, istaknuo je:

– Nakon Sabora HDZ u Zagrebu dogovorili smo da se međusobno pratimo i dopunjavamo te da se osjeti da smo jedni drugima vjetar u leđa. Vjerujem da opet zajedno možemo mnogo više.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: