JADRANKINO SHVAĆANJE DEMOKRACIJE

25 09 2012
bivša premijerka trn u oku vodstvu stranke
Vijesti Hrvatska Čeka li Jadranku Kosor sudbina Ive Sanadera? Karamarko bi je mogao izbaciti iz HDZ-a
  • Photo: pixsell

Čeka li Jadranku Kosor sudbina Ive Sanadera? Karamarko bi je mogao izbaciti iz HDZ-a

Hoće li Jadranku Kosor sustići ista sudbina kao Ivu Sanadera pa će i nju sadašnji predsjednik stranke izbaciti iz HDZ-a? Sve se češće pojavljuju ovakve špekulacije, pogotovo nakon dojave iz vodstva stranke da je Kosor svoje broševe kupovala novcem HDZ-a

  • Autor: M.P.Š.
  • Photo: pixsell
  • Utorak, 25.09.2012 08:05

Bivša premijerka Jadranka Kosor postaje sve veći trn u oku vodstvu HDZ-a, a pojavile su se i špekulacije da bi je predsjednik stranke Tomislav Karamarko mogao izbaciti iz HDZ-a. Nakon jučerašnjeg napada od strane osječkog HDZ-a koji ju je optužio za pakt s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, uskoro je, navodno, upravo od strane HDZ-ovaca u javnost izašao podatak da je Kosor novcem stranke kupovala svoje skupocjene broševe.

Dio HDZ-ovaca smatra kako se priče o broševima plasiraju iz vodstva stranke kako bi se što više diskreditiralo Kosor, i lakše se provelo njeno isključenje. Međutim, problemi Jadranke Kosor u HDZ-u traju već dulje.

Prošloga tjedna dobila je poziv od tajnika Europske pučke stranke da im se pridruži na audijenciji kod Pape. U službenom dopisu koji posjeduje Jutarnji list zatražila je od glavnog tajnika Milijana Brkića dopuštenje da ide u Rim. Pitala je hoće li stranka platiti za troškove avionske karte i hotela. Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš prošlog je petka novinarima izjavila da Jadranka Kosor želi putovati u biznis klasi i spavati u hotelu s pet zvjezdica, kao i to da je tražila dnevnice. Ustvrdila je i to da su joj sve te zahtjeve ispunili iako je HDZ u financijskoj krizi.

Međutim, iz dopisa Jadranke Kosor tajništvu HDZ-a vidi se da nije tražila ništa od navedenog, a u zaglavlju dokumenta stoji rukom pisani odgovor Milijana Brkića: ‘Ok’.

Jadranka Kosor rezervirala je sobu privatnom kreditnom karticom dok je čekala odgovor iz HDZ-a. Kada je saznala za nezadovoljstvo u vrhu HDZ-a odlučila je da neće ići u Rim.

Vrh HDZ-a sve je više bijesan na bivšu predsjednicu, a posebno zbog čestih intervjua i izjava za medije. U prilog joj nije išlo ni to što ju je javno pohvalio premijer Milanović. Zamjeraju joj i to što kritizira vrh HDZ-a zbog raspuštanja ogranaka.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: