ZAVRŠEN PROCES KONSOLIDACIJE STRANKE

24 09 2012

15. RUJNA 2012. 14:57h

Stier o borbama u HDZ-u: Upravo smo završili proces konsolidacije

Iza Davora Stiera sjedi i poznati hrvatski kipar Ivan Kujundžić.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier zatražio je od vlade da odustane od ratifikacije ugovora o državnoj granici između Hrvatske i BiH, ocjenivši da bi Hrvatska njome pristala na politiku ucjene i ulazak u EU vezala uz granična pitanja.

– Ministar prometa BiH usudio se ucijeniti hrvatsku vladu da nema izgradnje Pelješkog mosta ako Hrvatska pritom ne ratificira granični sporazum, koji BiH još nije ratificirala i nema naznaka da će to učiniti u dogledno vrijeme. Odgovor Vlade na to je žurna ratifikacija sporazuma- rekao je Stier na konferenciji za novinare.

On smatra da Vlada ne bi smjela pristati na takvu ucjenu, da treba nastaviti razgovarati s Europskom komisijom o izgradnji Pelješkog mosta i ostaviti otvoren dijalog sa Sarajevom. Upozorio je i da su ugledni stručnjaci izišli s argumentima protiv tog sporazuma, koji se, kaže Stier, temelji na falsificiranom dokumentu.

Komentirajući napise o frakcijskim borbama u stranci, kazao je kako takvih napisa ima otkad je HDZ-a, ali da je stranka upravo završila proces konsolidacije.

Tajnik Odbora za gospodarstvo Goran Soldo optužio je vladu da je, umjesto obećanjem pravednijeg poreznog opterećenja, građanima donijela veću stopu PDV-a, a gospodarstvu “poreznu represiju”.

– Plan 21 je plan kako na 21 način osiromašiti građane, bez ikakve vizije i strategije- ustvrdio je Soldo, te dodao da je “obećani dijalog s građanima dijalog na Zavodu za zapošljavanje”.

Ustvrdio je i da je Kukuriku koalicija obećavala restrukturiranje, a ne prodaju javnih poduzeća, a da sada radi suprotno, prodajom Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja. (Hina)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: