ZAŠTO SU SE LIJEVI MEDIJI ALI I NEKI HDZ-ovci OBRUŠILI NA DR. ĆORUŠIĆA?

23 09 2012

Tko nam laže? 
Dr. Ante Ćorušić 
ili ministar 
dr. Rajko Ostojić?

Osim toga Ćorušić se od ove garniture razlikuje po još jednoj relaciji. On nije samo jedan od 150 liječnika koji su se 90. prijavili kao liječnici-dragovoljci, on je jedan od 50 liječnika koji su kao dragovoljci bili u vukovarskoj bolnici!

Povećaj Tko nam laže? 
Dr. Ante Ćorušić 
ili ministar 
dr. Rajko Ostojić?

Medijsko premlaćivanje dr. Ćorušića bio je dodatni obračun s njim kao s glavnim promotorom referenduma o zakonu o umjetnoj oplodnji
Foto: ‘Robert Anic/PIXSELL’
povećaj slova povećaj slova normalna slova manja slova manja slova

“Moramo narodu reći istinu: onaj tko više uplaćuje u pojedine fondove zdravstva, imat će bolju skrb. Hrvatska je socijalna država, ona će to biti i kad HDZ preuzme vlast, prema tome standardna razina zdravstvenih usluga za sirotinju koje je, nažalost, sve više, ostat će ista.”

Zbog te je izjave dr. Ante Ćorušić medijski pretučen više puta, premda je samo odgovarajući na upit kako gleda na reformu zdravstva rekao da reforme nema, da je ovogodišnji dug zdravstva prešao sedam milijardi kuna i da raste stopom od 200 milijuna kuna minusa mjesečno.

Da je Linić smanjenjem 2% davanja za zdravstvo uzeo milijardu i pol kuna zdravstvu rekavši da će to vratiti iz poreza na imovinu koji tek smišlja. I da je Ostojić to prešutio jer ga zanima politička karijera, ne zdravstvo.
S obzirom na to da SDP-ova “Strategija zdravstva…” nema konkretne poteze koji posve egzaktno pokazuju da se ubuduće nećemo zbog zdravstva zaduživati milijardu eura godišnje, dr. Ćorušić je odlučio kriknuti mimo demagoških uzusa politike koji nalažu da se loše vijesti narodu ne govore ako želiš vlast!

Ministru zdravstva Ostojiću to je dva puta jasnije: ozbiljnom reformom zdravstva boji se ugroziti vlast, a njome bi puno teže Milanoviću uzeo vlast u SDP-u premda je u tom poslu daleko odmakao. Nema veze što to godišnje košta proračun milijardu eura minusa! Četiri milijarde eura minusa za četiri godine vlasti! Što to znači ako publici demagoški tvrdiš da si ti čuvar njihovih prava, a svi drugi agenti kapitalizma koji na zdravstvenu knjižicu ne bi dali više od dva andola.

Da bi se moglo razabrati tko vara na kartama, najbolje je pogledati kako to izgleda vani, ne treba ići dalje od Austrije tim prije što je njihov sustav vrlo sličan talijanskom i njemačkom. U Austriji svaki osiguranik iz plaće izdvaja za tzv. osnovno zdravstveno osiguranje koje jamči sve zdravstvene usluge koje javno zdravstvo austrijske države ima na raspolaganju. Oni koji imaju veća primanja, koji žele dodatne zdravstvene usluge plaćaju dodatak. Kome to plaćaju? Državi ako se liječe u državnoj bolnici! Kuda taj novac ide? U proračun! Za što to plaćaju? Žele li imati zajamčenu jednokrevetnu sobu, garantirano najmoderniji krevet pa i madrac, poseban izbor hrane u bolnici, siguran TV i internet, manikuru, pedikuru, masažu, frizera koji će vam doći u sobu napraviti frizuru, sve zaključno do toga da mogu platiti da upravo njih operira šef odjela ili šef klinike. Sve to mogu samo – platiti!

Dakle, i bez dodatne uplate bit ćete, primjerice, primljeni u bolnicu i operirani, to je ona Ćorušićeva “standardna razina zdravstvene usluge za sirotinju,” jednokrevetna soba, internet, manikura i hrana po vašem izboru te jamstvo da će vas sigurno operirati poznati šef klinike, to je Ćorušićeva teza o “onima koji imaju više i uplaćuju više, imat će bolju skrb.”

Može li itko reći da Austrija nije socijalna država? Vrlo slično je u Njemačkoj i Italiji. I zato je Hilary Clinton prije nekoliko godina na predavanju uoči reforme zdravstva u Americi rekla “premda nam je nužan socijalniji zdravstveni sustav, moramo paziti da ne imitiramo dva najsmješnija sustava na svijetu gdje država plaća kompletno zdravstveno osiguranje. To su Hrvatska i Kuba.”

Ministar Ostojić morao bi zapamtiti da na kugli zemaljskog on i Fidel Castro imaju isti financijski ustroj zdravstva! Mi u današnjem zdravstvu imamo šefa Sabora Šprema kojem je odobreno liječenje u inozemstvu i Zadranku Stephanie Mildu za koju cijeli Zadar skuplja 250.000 dolara da bi imala krevet pokraj Špremovog! Tko je tu onda ljevičar?

Medijsko premlaćivanje dr. Ćorušića bio je dodatni obračun s njim kao s glavnim promotorom referenduma o zakonu o umjetnoj oplodnji, a Ćorušića su strukture registrirale još 1994. kad je bio prvi liječnik koji se pozvao na priziv savjesti kod pobačaja čim je to zakon dopuštao.

One koji misle da dijete mora imati tatu i mamu, lijevi bi najradije ritualno spalili, a možete misliti što misle o čovjeku koji odbija obavljati pobačaje? Osim toga Ćorušić se od ove garniture razlikuje po još jednoj relaciji. On nije samo jedan od 150 liječnika koji su se 90. prijavili kao liječnici-dragovoljci, on je jedan od 50 liječnika koji su kao dragovoljci bili u vukovarskoj bolnici! Hrvatska je tada imala ukupno 12.000 liječnika!

Od toga je 50 tražilo da idu u Vukovar! Čorušić je jedan od tih 50! Kao što je jedan od 60 liječnika dragovoljaca koji su tijekom rata išli u Novu Bilu! Danas bi mu bilo puno lakše da je 25. lipnja 1991. napustio Sabor, zar ne?

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: