ŽUPAN SANADER ODGOVORIO MINISTRU JOVANOVIĆU

17 09 2012

ODGOVOR

Ante Sanader: Milanovićeva izjava me podsjetila na vremena kad smo zbog pjesme ‘Marjane’ bili zatvarani

‘To je neprihvatljivo.’

Autor: PolitikaPlus

 

‘U vezi s izrazom ‘milicajac’ ili ‘milicionarsko ponašanje’, što se mene osobno tiče, a vjerujem i većine hrvatskog naroda ‘milicionarstvo’ je izraz za način ponašanja, a nije izraz za nacionalnu pripadnost.’

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a i župan Ante Sanader ocijenio je neprihvatljivom današnju izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj ga je on optužio za prikriveni šovinizam i govor mržnje, zbog izjave da je ministar obrazovanja Željko Jovanović u tu županiju “upao kao milicionar”.

“Iznenađen sam reakcijom našeg uvaženog premijera Milanovića na sjednici vlade gdje je rekao da se neki obraćaju govorom mržnje. To me podsjetilo na neka prošla vremena kad smo zbog pisme ‘Marjane, Marjane što ne viješ naš barjak hrvatski’ bili zatvarani i proglašavani nacionalistima tako da to ne mogu prihvatiti”, rekao je Sanader danas poslije podne novinarima u Splitu.

Sanader je komentirao i premijerove riječi: “pitam se, da se ministar preziva drukčije, bi li bio milicionar ili policajac”.

“U vezi s izrazom ‘milicajac’ ili ‘milicionarsko ponašanje’, što se mene osobno tiče, a vjerujem i većine hrvatskog naroda ‘milicionarstvo’ je izraz za način ponašanja, a nije izraz za nacionalnu pripadnost”, kazao je Sanader koji je i župan splitsko-dalmatinski, ali je rekao da izjavu daje u svojstvu predsjednika županijskog HDZ-a. Podsjećajući na svoju nedavnu izjavu u kojoj je za dolazak ministra Jovanovića u Županiju u vezi s poteškoćama sa upisom 42 učenika u srednju školu “Braća Radić” Kaštel Štafilić-Nehaj rekao da je “milicijski upad”, Sanader je kazao kako je bio iznenađen takvim ministrovim ponašanjem.

“Iznenađen sam da ministar koji uvodi građanski odgoj, i koji će to staviti u program za djecu, na ovakav način upada u našu županiju, odnosno da dolazi u ustanovu čiji smo mi osnivači i vlasnici i obraća se roditeljima i djeci”, kazao je danas Sanader.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: