STIER, SOLDO I ĐONLIĆ O VANJSKOJ POLITICI, ‘POREZNOJ REPRESIJI’ I PROSVJETNOJ DIKTATURI SDP-ove VLADE

17 09 2012

Nacionalne

15. rujna 2012.

Godina dana od donošenja “Plana 21” Kukuriku koalicije

Predsjednik HDZ-ova Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier zatražio je od Vlade da odustane od ratifikacije ugovora o državnoj granici između Hrvatske i BiH, ocijenivši da bi Hrvatska njome pristala na politiku ucjene i ulazak u Europsku uniju vezala uz granična pitanja.

 

 

Stier je kazao kako se ministar prometa BiH usudio ucijeniti hrvatsku vladu da nema izgradnje Pelješkog mosta ako Hrvatska pritom ne ratificira granični sporazum, koji BiH još nije ratificirala i nema naznaka da će to učiniti u dogledno vrijeme. Odgovor Vlade na to je žurna ratifikacija sporazuma”.
Rekao je kako smatra da Vlada ne bi smjela pristati na takvu ucjenu, da treba nastaviti razgovarati s Europskom komisijom o izgradnji pelješkog mosta i ostaviti otvoren dijalog sa Sarajevom.

Upozorio je i da su ugledni stručnjaci izišli s argumentima protiv tog sporazuma, koji se temelji na falsificiranom dokumentu te podsjetio da je i Plan 21 obećavao proaktivnu vanjsku politiku.

Stier je napomenuo kako je Kukuriku koaliciju dočekala situacija u kojoj je Hrvatska ušla u NATO i u kojoj su maknute sve barijere ulasku u EU i potpisan pristupni sporazum. “Premijer je obećavao proaktivnu vanjsku politiku, a jedina inicijativa prema SAD-u je to što je pustio u medije da je uvrijeđen jer mora popuniti zahtjev za vizu“ dodao je.

Tajnik Odbora za gospodarstvo Goran Soldo optužio je Vladu da je, umjesto obećanjem pravednijeg poreznog opterećenja, građanima donijela veću stopu PDV-a, a gospodarstvu “poreznu represiju”.

Soldo je rekao da je Plan 21 plan kako na 21 način osiromašiti građane, bez ikakve vizije i strategije te dodao da je “obećani dijalog s građanima dijalog na Zavodu za zapošljavanje”.

Ustvrdio je i da je Kukuriku koalicija obećavala restrukturiranje, a ne prodaju javnih poduzeća, a da sada radi suprotno, prodajom Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja.

Dodao je kako ga žalosti da autoceste, koje su plaćali građani većom cijenom goriva, sada prodajemo, ustvrdivši da je prošla HDZ-ova vlada novoj vlasti ostavila pozitivne trendove.

Tomislav Đonlić prozvao je ministra Željka Jovanovića da je “obećani dijalog s građanima demonstrirao upadom u školu u Kaštelima”.
Kazao je da je ministar posebnom odlukom mogao u četverogodišnji program upisati učenike koji za to nisu imali dovoljno bodova.

Na kraju komentirajući medijske napise o frakcijskim borbama u stranci, Stier je kazao kako takvih napisa ima otkad je HDZ-a, ali da je stranka upravo završila proces konsolidacije.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: