NEMOJTE NAS VEZATI ZA ODLUKE BIVŠEG VODSTVA HDZ-a

17 09 2012

predsjednik HDZ-a MEĐU ČLANovima U POŽEŠKOJ KOTLINI

‘Lopovluk i korupcija van iz HDZ-a, vratimo jedinstvo i domoljublje’

U jesen pred lokalne izbore ne možemo ući razjedinjeni, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Osijeku

Povećaj 'Lopovluk i korupcija van  iz HDZ-a, vratimo  jedinstvo i domoljublje'

Predsjednik HDZ-a upozorio je da je podjela RH na dvije regije atak na Slavoniju koja će izgubiti velika sredstva i zaostajatii u razvoju
Foto: ‘Zarko Basic/PIXSELL’
Piše: Jelenko Topić, Ivana Barišić/VLM

Iako naše ljude muče egzistencijalni problemi, privrženi su domovini, a HDZ nudi izlaz iz sadašnje situacije – naglasio je pred više od 800 članova HDZ-a Požeško-slavonske županije na tradicionalnom druženju u Velikoj pod Papukom predsjednik stranke Tomislav Karamarko koji je zatražio da lopovluk i korupcija idu van iz HDZ-a, a natrag u stranku domoljublje i jedinstvo članstva. Uz to najavio je da će očistiti državu od lijeve destrukcije koja pokušava mijanjati svjetonazore naših ljudi.

Sudionike je pozdravio predsjednik Gradskog HDZ Požege Ante Šolić izurazivši zadovljstvo što su sa njima i čelništva koalicijskih partnera u ovom kraju HSS-a i HSP-a A. Starčević, a predsjednik Županijskog HDZ-a Franjio Lucić pohvalio je čestu prisutnost čelništva HDZ-a iz Zagreba u Požeško-slavonskoj županiji jer su uz Karamarka ovdje bili zamjenik Drago Prgomet, potpredsjednik sabora Tomoslav Čuljak i glavni tajnik Milijan Brkić.

– Državotvornost se pokušava relativizirati, čak se ide na osporavanje naše povijesti, a sve to nećemo dozvoliti jer je HDZ učinio sve ključne stvari za našu državu – istakao je Karamarko podsjetivši na najavu Franje Tuđmana početkom devedesetih kojom će se stvoriti samostalna Hrvatska, te uključiti u euroatlanske integracije.

Upozorio je nadalje da je podjela RH na dvije regije atak na Slavoniju koja će izgubiti velika sredstva i zaostajatii u razvoju.

– Imamo kriminal u pretvorbi i nepovratnim kreditima, to se nije smjelo događati i te devijacije nisu dobre zbog onih koji su dali živote za domovinu, ali i budućnosti svih nas – zaključio je Karamarko i upozorio da je prethodno čelništvo pokušalo detuđmanizirati HDZ što im je najveći grijeh pa se stranka mora vratiti izvornim vrijednostima domoljublja.

 – Raspustili smo one odbore gdje nismo mogli uspostaviti ravnotežu i gdje su ljudi bojkotirali novo vodstvo – rekao u Osijeku predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te dodao kako u jesen pred lokalne izbore ne mogu «ući razjedinjeni». Novih raspuštanja, nastavio je, više neće biti.

– Imamo preko 5000 novih članova, kod nas se budi stari duh i jedinstvo da ova zemlja bude očišćena od kriminala – istaknuo je on odbacujući istovremeno tvrdnje članova svoje stranke kako se njegovim dolaskom na čelo provodi sustavna marginalizacija čak i članova Predsjedništva HDZ-a.

– Nema marginalizacije. Svatko u HDZ-u ima svoje mjesto, a ovo što se događa u zadnje vrijeme pokušaj je konstrukcije nekih zavjera i zaplotnjačkih igara koje nemaju veze sa stvarnošću. To ako netko s nekim pije kavu doista nije moj posao, a naravno da ima nezadovoljnih i među mojim protukandidatima koji su izgubili, samo što to svatko artikulira na svoj način. Neki na civiliziran i normalan, a neki ne – rastumačio je Karamarko.

Prvi HDZ-ovac osvrnuo se i na posljednje izjave premijera Zorana Milanovića koji ih je nazvao «prodavačima magle».

– Prodavači magle su oni koji su naslijedili imovinu i politiku SKH, a nisu se od nje distancirali. Ne znam tko je više prodavao maglu od njih i njihove 21 točke – poručio je on. Istaknuo je, također, kako su protiv prodaje hrvatske imovine, kao i davanja autocesta u koncesiju jer bi to «poslužilo samo za krpanje rupa i kratkoročno smirivanje situacije i nezadovoljstva građana».

– Nemojte nas vezati za odluke bivšeg vodstva HDZ-a – odgovorio je na novinarski upit kakva je razlika između stranačke prijašnje politike. Obznanjeno je, također, kako je njihovoj stranci u Osijeku pristupilo i pet novih članova, a među kojima je i umirovljeni general Mladen Mikolčević.

>>Kampanju HDZ-a za lokalne izbore vodit će dvojac Karamarko i Brkić

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: