KARAMARKO:”OVA VLADA LAŽE, HDZ ĆE POKUŠATI ZAUSTAVITI OVO BEZGLAVO VOĐENJE DRŽAVE”

17 09 2012
PREDSJEDNIK HDZ-a NAPAO VLADAJUĆE
  • Photo: Pixsell

Karamarko: Ova Vlada laže, HDZ će pokušati zaustaviti ovo bezglavo vođenje države!

Na novinarski upit je li po njemu Valentić kvalitetan kandidat za gradonačelnika Zagreba, odgovorio je kako o njegovoj kvaliteti svjedoči i činjenica da je kao premijer u ratno vrijeme održao hrvatsko gospodarstvo, te da ga smatra kvalitetnim kandidatom za gradonačelnika.

  • Autor: Hina
  • Photo: Pixsell
  • Ponedjeljak, 17.09.2012 14:52

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prozvao je danas Vladu da ne pokazuje dovoljno kvalitete i inicijative da Hrvatsku izvuče iz krize, da sve što poduzima možda i predstavlja njezin maksimum, ali da to nije dovoljno.

– Znam da je ovo njihov maksimum, možemo reći da oni rade najbolje što mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize. Dakle, ne pokazuju dovoljno kvalitete, dovoljno inicijative i dovoljno energije da bilo što pozitivno naprave u ovoj državi, tako i ova poskupljenja – izjavio je Karamarko novinarima uoči sjednice HDZ-ova kluba u Hrvatskom saboru.

Upitan smatra li da aktualna poskupljenja imaju određena opravdanja, jer su veće cijene energenata, odgovorio kako treba prestati govoriti o opravdanjima i vraćati se na rad prethodnih vlada, podsjetivši na najave iz SDP-a da se neće referirati na rad bivših vlada.

– Nitko od nas nije očekivao da će oni do devetog mjeseca od Hrvatske stvoriti od Švicarsku. To je nemoguće, nitko to nije očekivao, ali smo svi očekivali da počnu zaustavljati neke negativne trendove u hrvatskom gospodarstvu – poručio je Karamarko.

Vladine prvotne ocjene da će godinu završiti s rastom BDP-a od 0,8 posto, da bi se potom suglasila s padom od 2,1 posto, ocijenio je lažima.

– Oni lažu. Nemojmo više nalaziti opravdanja, nisu našli mehanizme. Njihovo je bilo da nađu mehanizme zaustavljanja, a cijelo vrijeme pokušava se medijski reći da nisu oni jadni krivi jer ništa drugo nisu mogli napraviti. Nije istina, oni su morali naći načina da se ovo ne dogodi, ovo je udar na standard naših ljudi -kazao je Karamarko.

Na upit koji je HDZ-ov strateški cilj za jesensko zasjedanje Sabora, koje počinje sutra, odgovorio je da će njegova stranka i dalje budno motriti što radi, odnosno ne radi ova Vlada i koliko to uspješno, odnosno pretežito neuspješno radi i ‘ugrožava egzistenciju naših građana’.

Istaknuo je da će HDZ sutrašnje aktualno prijepodne učiniti aktualnim ‘u svakom slučaju’, intenzivirati svoj rad u Saboru i ‘pokušati zaustaviti ovo bezglavo vođenje države’.

Upitan razmišlja li HDZ o Nikici Valentiću kao kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika, Karamarko je odgovorio kako HDZ ima dosta kvalitetnih ideja po tom pitanju, da će sigurno imati svoje kandidate za gradonačelnike velikih gradova, te da su sve varijante otvorene.

Na novinarski upit je li po njemu Valentić kvalitetan kandidat za gradonačelnika Zagreba, odgovorio je kako o njegovoj kvaliteti svjedoči i činjenica da je kao premijer u ratno vrijeme održao hrvatsko gospodarstvo, te da ga smatra kvalitetnim kandidatom za gradonačelnika.

Za komentar najavljenog poskupljenja cijene grijanja novinari su pitali i HDZ-ovog zastupnika i bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača, koji je zastrašujućim ocijenio rast troškova života i svih dnevnih potreba građana.

Ocijenio je kako će gradovi vrlo teško imati snage i hrabrosti odlučiti o tako dramatičnom porastu cijene grijanja za 37 posto.

– Sve je to u kontekstu općeg nesnalaženja Vlade u ovim trenutcima krize. I mi smo živjeli u vremenima krize i neimaštine pa smo na sve moguće načine pokušavali zaštititi standard građana, upravo utječući na cijenu onih stvari ne koje smo mogli, prvenstveno cijenu energenata. Očigledno da ništa drugo ne preostaje nego i dalje tuči po džepovima građana – rekao je Popijač.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: