PREVELIKE AMBICIJE MLADIH, OKOŠTALE STRUKTURE STARIH ILI SAMO MEDIJSKA NAKLAPANJA PROIZVODE NAPETOSTI U TEMELJNIM ORGANIZACIJAMA

14 09 2012

Stranačke igrice

TROJANOVIĆ vs. KORDA: Raspušten konavoski HDZ, čeka se Povjerenik

  • Datum objave
    11.09.2012 19:12
  • Autor: Ivica Granić
  • Foto: Ivica Granić

Kako doznajemo, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice došlo je do raspuštanja Općinskog odbora HDZ-a Konavle.

Naime, nakon što je prije nekoliko dana 16 članova Općinskog odbora HDZ-a Konavle podnijelo ostavku na svoju funkciju, stvorena je svojevrsna funkcionalna kriza te stranke, tako da Predsjedništvu županijske organizacije HDZ-a i nije preostalo ništa drugo do raspustiti konavosku organizaciju HDZ-a.

Nikša Trojanović (na slici lijevo), koji je do jučer obnašao funkciju Predsjednika HDZ-a Konavle, za naš portal nije htio komentirati ništa, osim što je napomenuo kako ništa nije gotovo te kako će narednih dana sve biti puno jasnije.
Prema statutu HDZ-a, u narednih nekoliko dana biti će imenovan Povjerenik ove stranke za Općinu Konavle, koji ima obvezu u što kraćem roku raspisati odnosno provesti nove izbore.

Sukob frakcija

Ovakav rasplet događaja bio je posve očekivan. Naime, bolji poznavatelji konavoskih prilika znaju kako se ovdje radi o sukobu koji već dulje vrijeme tinja između novih, “reformskih snaga” unutar konavoskog HDZ-a, koju predvodi upravo Nikša Trojanović i starijih članova HDZ-a koji su i nakon 20 godina odani Luki Kordi, političaru koji je, pored Ivana Jakovčića, najdugovječnijii Predsjednik jedne političke stranke u ovom dijelu Europe. Može se čuti i kako ga u kuloarima Konavljani posprdno nazivaju “konavoskim Kim Il-Sungom”, koji bi, u slučaju dobivanja još jednog mandata Načelnika općine, na toj funkciji ušao u deveto?! desetljeće života.
S druge strane dosta mlađi, obrazovaniji i popularniji Nikša Trojanović do nogu je potukao Luku Kordu na zadnjim izborima u utrci za predsjednika HDZ-a Konavle, kada je Trojanovićev protukandidat Vlaho Ivaniš, inače Kordin igrač, osvojio duplo manje glasova od Trojanovića.

No, dugovječni Korda očigledno se s porazom ne miri, tako da je, bez ikakve sumnje, u njegovoj režiji i došlo do izazivanja funkcionalne krize u konavoskom HDZ-u. Jer, baš svih 16 “pučista” konavoskog HDZ-a koji su prije nekoliko dana podnijeli ostavke na svoje funkcije, stari su i provjereni igrači Luke Korde, koji na ovaj ili onaj način u konavoskoj vlasti participiraju već više od 20-ak godina.
Tako da im dolazak novog, mlađeg, obrazovanijeg i nekompromitiranog igrača ne ide na ruku. Obzirom na iznimno veliku popularnost koju među Konavljanima ima Nikša Trojanović, inače prekaljeni borac domovinskog rata i diplomirani ekonomist, teško će Kordi i njegovim pajdašima poći za rukom ostati na dosadašnjim pozicijama.

Naime, popularni Trojanović će vrlo vjerojatno na naredne stranačke izbore izići sa svojom stranačkom listom, koja je, bez ikakve sumnje, u ovom momentu daleko ispred one koju će “pročitana knjiga” Korda i njegovi ponuditi glasačina krajnjeg juga Hrvatske. A ako na tim izborima Trojanović pobjedi, nije teško pretpostaviti što će se dogoditi sa Lukom Kordom i njegovim “metuzalemima”, poput Antuna Kusalića, Boža Lasića, Boža Martinovića, Mata Pušića i drugih.

Ivica Granić

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: