PREDSJEDNICI SVA TRI HDZ-a POSJETILI JAJCE

14 09 2012
13. rujna 2012.

Predsjednici tri HDZ-a u Jajcu

Predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko, Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović i Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić položili su vijence na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u oslobađanju Jajca prije sedamnaest godina, pri čemu je Karamarko istaknuo kako njegova stranka očekuje da Hrvati budu jednakopravni u BiH s druga dva naroda.

 

 

Najprije je na Plivskome jezeru položen vijenac u spomen sjećanja na poginule hrvatske vojnike iz Virovitice koji su u združenim snagama Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u operaciji naziva Maestral sudjelovali u oslobađanju Jajca od srpske okupacije. Zatim je kroz središte Jajca upriličen mimohod i služena je misa koju je predvodio tamošnji župnik fra Zoran Mandić, te su zatim položeni vijenci ispred središnjeg spomen križa.

Na prigodnoj svečanosti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je na zajedništvo Hrvata kakvo su imali u ratu prigodom oslobađanja Jajca.

Istaknuo je kako će Hrvatska biti potpora Bosni i Hercegovini na njezinu putu u Europsku uniju, ali i inzistirati na jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda.

Karamarko je kazao da je identitet BiH za 21 stoljeće najbolje gradi s tri ravnopravna naroda te da se pri tome se mora osigurati apsolutna jednakost Hrvata s druga dva naroda.

Pozvao je i dva HDZ-a u BiH na zajedničko djelovanje oko važnih nacionalnih tema.

Čović je istaknuo kako neće uspjeti pokušaji da se Bosna i Hercegovina uredi bez Hrvata što je na djelu od 2000. Godine te je kazao kako Hrvati žele živjeti u BiH i graditi budućnost.

Istaknuo je kako je potrebno donijeti novi ustav gdje će Hrvati biti jednakopravan narod s druga dva te da hrvatskom narodu u BiH vise neće netko drugi birati predstavnike.

Na obilježavanju 17. obljetnice oslobađanja Jajca bilo je i izaslanstvo grada Virovitice, čiji je gradonačelnik Ivica Kirin potpisao povelju o prijateljstvu s gradonačelnikom Jajca Nisvetom Hrnjićem.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: