HEBRANG NEZADOVOLJAN (TEK) KAD SE DIRNE U NJEGOVE KRUGOVE

14 09 2012

PRVI JAVNI GLAS NEZADOVOLJSTVA

Iako je čistka čak četiri velika stranačka ogranka vrlo negativno dočekana među velikim brojem običnih članova HDZ-a i dijela saborskih zastupnika, osim bivšeg predsjedničkog kandidata prof. dr. Milana Kujundžića, nitko od viđenijih aktivnih HDZ-ovaca ne usudi se javno iznijeti zamjerke sadašnjem predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku.

Novinarima uvijek dostupnog zamjenika predsjednika Dragu Prgometa, tajnica u klinici već danima ispričava zbog prezauzetosti i cjelodnevnog boravka u operacijskoj dvorani, a ni smijenjeni šef zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem nije raspoložen za izjave.

Podsjećamo kako je u zadnjih mjesec dana prvo raspušten varaždinski ogranak i smijenjen tamošnji šef Vladimir Kurečić, slijedilo je raspuštanje riječkog HDZ-a, gdje je s dužnosti odletio njihov šef Mile Biondić, zatim je prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić sam podnio ostavku, i na koncu, prošle se subote u Solinu Predsjedništvo riješilo i dosad najtvrđeg oraha – predsjednika zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimira Golema.

Bivšeg istaknutog HDZ-ova političara, ministra i zastupnika Andriju Hebranga, koji nakon što nije na stranačkim izborima uspio proći kao potpredsjednik stranke, te je danas samo običan član, i to upravo u raspuštenom zagrebačkom ogranku, trenutna situacija u stranci jako deprimira.

– Kako ne bih bio tužan kad to sve vidim – kaže Hebrang i podsjeća kako se kao član Predsjedništva žestoko borio da se u HDZ-u održe demokratski izbori.

– Nakon onog intervjua Vladimira Šeksa krvavo smo se borili da imamo više kandidata za predsjednika, kad smo to uspjeli, vjerovao sam da će novi predsjednik, koji je demokratski izabran, stranku voditi demokratski. No, iako sam podržao Karamarka, nisam zadovoljan ni radom stranke koja bi trebala biti glasnija u ovim teškim vremenima, a pogotovo me žalosti to što se raspuštaju ogranci i smjenjuju predsjednici koji su legalno i legitimno izabrani kao, primjerice, dr. Golem – požalio se Hebrang.

 

 

A.B.Krile/S.Dalmacija

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: