HDZ ĆE IMATI SVOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA METKOVIĆA

11 09 2012

Objavljeno11.09.2012. u 08:19

STRANKE

HDZ će imati svoga kandidata za gradonačelnika Metkovića

HSS na krajnjem jugu u posljednje vrijeme potresaju vrlo ozbiljni unutarstranački sukobi, a sve je veći broj onih koji napuštaju stranku, koju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vodi metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo. HSS se na jugu, posebice nakon sukoba između Jambe i bivšeg predsjednika županijske organizacije Ive Muje, sve više dijeli na one “Jambine” i one druge, koji se smatraju istinskim članovima stranke.

Nakon što je Jambo preuzeo vodstvo HSS-a na unutarstranačkim izborima, za koje mnogi tvrde da su bili neregularni, njegovoj politici prvi je okrenuo leđa predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce.

Izišao je iz HSS-a i kao nezavisni potvrdio da će uz HDZ ostati do kraja mandata. Iz stranke je istupio i Mario Kristić, županijski pročelnik za more, turizam i poduzetništvo, a o istupanju iz HSS-a, kako sam kaže, razmišlja i zamjenik župana Frano Skokandić.

A nakon što je HSS između dviju posljednjih sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske osnovao vlastiti klub vijećnika, te na posljednjoj sjednici glasovao protiv rebalansa proračuna, mnogi su to procijenili kao izlazak haesesovaca iz vladajuće koalicije s HDZ-om. Da je HSS izišao iz vladajuće koalicije, tvrdi i zamjenik župana, haesesovac Frano Skokandić, i sam nezadovoljan načinom na koji Stipe Gabrić Jambo vodi stranku na krajnjem jugu.

Jambin povratak

– Jambo uz sebe ima svoje vijećnike iz njegove Nezavisne liste, s kojom je, nakon što je uoči prošlih izbora istupio iz HSS-a, ušao u Skupštinu. Kada se vratio u stranku, i njih je učlanio u HSS, a od izvorne postave haesesovaca jedino mu se priklonio Ante Šendo, zbog čega je izabran za predsjednika novoosnovanog kluba vijećnika.

Mi koji smo s HDZ-om potpisali koalicijski sporazum i izišli na prošle izbore imamo svoj obraz. Ostat ćemo u koaliciji i odraditi posao do kraja – poručuje Skokandić, dodajući kako “izvorni” vijećnici HSS-a Antun Vidak i Nenad Radovanović također razmišljaju o napuštanju HSS-a. Stipe Gabrić Jambo, osim problema u HSS-u, ima problema i u svom Metkoviću u kojem više nema podršku kao prije.

Naime, metkovski hadezeovci odbili su bilo kakvu mogućnost da ga podrže kao kandidata za gradonačelnika, pa i HSS-ova. Drže da je došlo vrijeme da se HDZ vrati na vlast u metropoli doline Neretve.

I sam predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je kazao kako će o koaliciji odlučivati Gradski odbor i pritom dodao kako metkovski HDZ ima dovoljno kvalitetnih ljudi koje bi mogao kandidirati za budućega gradonačelnika, a to nam je potvrdio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić.

– Ovih dana ću se naći s predsjednikom županijskog HSS-a Stipom Gabrićem Jambom te razgovarati o pojedinim problemima, no sasvim sam siguran da koalicija nije upitna te da ćemo surađivati do kraja mandata aktualne skupštine. Naravno, razgovarat ćemo i o modelima za nastavak suradnje na idućim lokalnim izborima.

Sve su opcije otvorene, pa i one u Metkoviću, no sada je već sigurno da će HDZ imati svoga kandidata za gradonačelnika. Hoće li ga podržati u HSS-u, to ćemo tek vidjeti – poručuje predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, koji, pak, ne dijeli Skokandićevo mišljenje o HSS-ovu izlasku iz koalicije.

– Ne smatram da je HSS izišao iz koalicije s HDZ-om u Dubrovačko-neretvanskoj županiji iako je osnovao vlastiti klub vijećnika, a na posljednjoj sjednici glasovao protiv rebalansa proračuna – misli Bačić.

Anton Hauswitschka
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s




%d bloggers like this: