TREBA LI KARAMARKO ODGOVARATI ZA PROPUSTE SVIH DOSADAŠNJIH PREDSJEDNIKA HDZ-a?

10 09 2012

‘Teško mi je reći zašto HDZ nije izmijenio sporazum s BiH’

Foto: Davor Pongračić/Tomislav Karamarko

Datum objave:
10.09.2012 17:35

Autor: tportal.hr/Hina.hr

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se još jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH

‘HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama ni BiH’, rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Karamarko tumači da je za ratifikaciju tog sporazuma potrebna dvotrećinska većina, jer se, tvrdi, radi o promjenama, a ne utvrđivanju granica.

Na pitanje zašto HDZ nije promijenio taj sporazum, Karamarko je odgovorio, ‘teško mi je pričati o tome zašto moja stranka, iako je bila osam godina na vlasti, nije promijenila taj sporazum’. ‘Očito se o tom pitanju nije ni razmišljalo dok nije došlo na dnevni red’, rekao je.

Dodao je kako se može postaviti pitanje i zašto predsjednik Franjo Tuđman nije dao da se sporazum ratificira, nakon što ga je potpisao.


Akcije

Information

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: