TREBA LI KARAMARKO ODGOVARATI ZA PROPUSTE SVIH DOSADAŠNJIH PREDSJEDNIKA HDZ-a?

10 09 2012

‘Teško mi je reći zašto HDZ nije izmijenio sporazum s BiH’

Foto: Davor Pongračić/Tomislav Karamarko

Datum objave:
10.09.2012 17:35

Autor: tportal.hr/Hina.hr

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se još jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH

‘HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama ni BiH’, rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Karamarko tumači da je za ratifikaciju tog sporazuma potrebna dvotrećinska većina, jer se, tvrdi, radi o promjenama, a ne utvrđivanju granica.

Na pitanje zašto HDZ nije promijenio taj sporazum, Karamarko je odgovorio, ‘teško mi je pričati o tome zašto moja stranka, iako je bila osam godina na vlasti, nije promijenila taj sporazum’. ‘Očito se o tom pitanju nije ni razmišljalo dok nije došlo na dnevni red’, rekao je.

Dodao je kako se može postaviti pitanje i zašto predsjednik Franjo Tuđman nije dao da se sporazum ratificira, nakon što ga je potpisao.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: