HDZ ĆE U NAJMANJE JEDNOM ILI DVA VELIKA GRADA PONOVNO IMATI SVOG GRADONAČELNIKA

10 09 2012

promjene: najjača oporbena stranka i službeno krenula u kampanju

Kampanju HDZ-a za lokalne izbore vodit će dvojac Karamarko i Brkić

Formirana su dva stožera, glavni na čelu s Karamarkom te izvršni koji vodi Brkić. Želja je povezivanje s malim organizacijama

Povećaj Kampanju HDZ-a za lokalne izbore vodit će dvojac Karamarko i Brkić

Foto: ‘Ivana Ivanovic/PIXSELL’
Piše: Petar Grubišić

Raspuštanjem zagrebačke gradske organizacije i smjenom njezina predsjednika Ante Zvonimira Golema u HDZ-u je završilo razdoblje konsolidacije stranke nakon izbora, koje je počelo prije gotovo dva mjeseca raspuštanjem gradske organizacije u Osijeku, potom raspuštanjem županijskog odbora u Varaždinu i gradske organizacije u Rijeci te ostavkom Tomislava Ivića u osječko-baranjskoj organizaciji. To je potvrdio i predsjednik stranke Tomislav Karamarko koji je nakon sjednice Predsjedništva u Solinu i službeno objavio da HDZ kreće u kampanju za lokalne izbore.

Nitko od “zaraćenih”

Da to nije samo priča za javnost, čiji je cilj skrenuti pozornost s priče o raspuštanju zagrebačke organizacije, potvrda su i odluke donesene o ustrojstvu prema kojemu će HDZ pripremati kampanju. Formirana su dva stožera – glavni izborni stožer, na čelu kojeg će biti Karamarko, i izvršni izborni stožer, koji će voditi glavni operativac stranke Milijan Brkić, glavni tajnik i povjerenik za zagrebačku organizaciju.

– Nikad dosad HDZ nije bio tako ustrojen za lokalne izbore. Osim ta dva stožera, slično će se organizirati županijski, gradski i niži izborni stožeri. Cilj nam je brzom i maksimalnom obostranom komunikacijom povezati najmanje organizacije s vrhom stranke – rekao nam je izvor iz vrha stranke.

Izvršni izborni stožer već je napravio kostur organizacije za izbore, a ovih dana u djelo će ga provesti Brkić. Osim toga, on u roku od dva mjeseca s povjerenstvom za zagrebačku organizaciju mora pripremiti nove stranačke izbore. Sasvim je sigurno da će se na tim izborima kandidirati članovi bliski sadašnjem vodstvu, a od kandidature ne odustaje ni Golem koji je najavio da će novom pobjedom dokazati da je imao potporu članova HDZ-a u Zagrebu.

– Za povjerenika nismo željeli postaviti nijednog kandidata iz “zaraćenih” strana u Zagrebu, nego glavnog tajnika Brkića – dodaje naš sugovornik.

I dalje tajanstveni

Karamarko je najavio da će HDZ najmanje u jednom ili dva od četiri velika grada imati gradonačelnika. Zato će dobro razmisliti koga će kandidirati za šefove Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke. Već smo objavili kako se u Zagrebu kalkulira imenima Nikice Valentića, Andreja Plenkovića, Drage Prgometa, koji je rekao da ga to ne zanima, te Davora Šterna, kao nezavisnog kandidata. Kao kandidati za Split spominju se povjesničar Tomislav Džonlić, šef splitskoga HDZ-a Petar Škorić, gradska vijećnica Sanja Bilač i dugopoljski načelnik Zlatko Ževrnja.

– U optjecaju su mnoga imena, ali nećemo otkrivati kandidate dok sve ne procijenimo jer imamo puno veći manevarski prostor od vlasti – kaže naš izvor.

Kandidat za gradonačelnika Splita bit će iz stranke
Tomislav Karamarko je demantirao glasine o smjeni Petra Škorića u Splitu i šefa županijskoga HDZ-a Ante Sanadera.

Dolazak čelništva u Split i održavanje Predsjedništva dokaz je, kaže naš izvor, da oni imaju povjerenje stranke.

Negirali su i priče da bi njihov kandidat za splitskoga gradonačelnika mogao biti Šimun Anđelović.

Kažu kako im se mnogi nude izvan stranke, ali oni vjeruju da imaju mlade, sposobne i neokaljane ljude, koji mogu odnijeti izbore u gradu Splitu.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: