NEKA BUDE HDZ-ovac, MAKAR I NE POBIJEDIO NA OVIM IZBORIMA

9 09 2012

Karamarko: U Splitu ćemo imati kvalitetnog kandidata za gradonačelnika
Na sjednici Predsjedništva HDZ-a, održanoj u solinskom hotelu „President“, raspušten je Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, a njegov dosadašnji predsjednik Ante Zvonimir Golem razriješen je dužnosti, te je imenovano povjerenstvo koje će privremeno voditi zagrebačku organizaciju. Kao razlog Golemove smjene navedeni su „problemi u komunikaciji“ između Gradskog odbora i Središnjice HDZ-a.

Nakon sjednice čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko pred novinarima je najavio intenziviranje aktivnosti HDZ-a u Dalmaciji, ali i u drugim županijama, uključujući i nova kadrovska rješenja. Pritom je obznanio da će HDZ u Splitu imati kvalitetnog kandidata za gradonačelnika, ali je odbio govoriti o konkretnim imenima.

Kao stranačke ciljeve na idućim lokalnim izborima šef HDZ-a odredio je osvajanje jednog ili dva od četiri najveća hrvatska grada te povratak nekih izgubljenih tradicionalnih stranačkih uporišta, poput Vukovara, Slavonskog Broda, Dubrovnika i Kaštela.

Prvi čovjek HDZ-a osvrnuo se i na dosadašnji rad vladajuće Kukuriku koalicije:
– Oni rapidno padaju, a nama ugled raste – izjavio je Karamarko, dodavši da se od izbora novog vodstva u stranku učlanilo oko 5000 novih ljudi.

Na upit o daljnjoj suradnji HDZ-a sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom i njegovom Hrvatskom građanskom strankom, Karamarko je odvratio kako je „još prerano govoriti o tome“.

Nakon sjednice Predsjedništva održana je i sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj su potvrđeni zaključci o Golemovoj smjeni, te je donesena odluka da se krene s formiranjem izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore na proljeće.

Voditeljem povjerenstva koje bi uskoro trebalo provesti nove stranačke izbore u Zagrebu imenovan je glavni tajnik stranke Milijan Brkić, čime je HDZ, kako je istaknuo Karamarko, pokazao koliko mu je važno pitanje zagrebačkog ogranka stranke.

DAMIR PILIĆ

Karamarko odgovorio prvom potpredsjedniku: Čačić je prepotentan i bezobrazan
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je odgovarajući na upite novinara optužio prvoga dopredsjednika Vlade Radimira Čačića kako je u izjavama o HDZ-u prepotentan i bezobrazan. Na pitanje kako komentira Čačićevu izjavu da HDZ, stranka koja je, po Čačiću, opljačkala i osiromašila državu i kojoj se sudi ne treba govoriti o korupciji, Karamarko je rekao: “To je nevjerojatno da gospodin Čačić ne posustaje u svom tonu prepotencije pa čak i bezobrazštine. Tko je on da odlučuje i određuje, tko što može komentirati u ovoj državi”.

“Moram podsjetiti gospodina Čačića, kad spominje korupciju i kriminal da sam ja, današnji predsjednik HDZ-a, u dva navrata počeo borbu protiv kriminala i korupcije: 1994. godine kad sam bio još mladi načelnik policijske uprave – slučaj ‘gradski podrumi’, ‘Croatiabus’ itd. Gdje su oni bili? U mišjim rupama. Te 2008. godine u mojem kabinetu počinje borba protiv korupcije u ovoj državi. Gdje je gospodin Čačić? U mišjoj rupi”, rekao je Karamarko u Solinu novinarima uoči sjednica HDZ-ova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

“On (Čačić) nema pravo nikome zabraniti da govori u jednoj demokratskoj državi o korupciji i kriminalu i o krivim potezima ove vlade, koji se dnevno nižu jedan za drugim te o ishitrenim izjavama čelnika ove vlade, a jedna od njih je i ova gospodina Čačića. Ja mu i drugi put preporučujem i savjetujem malo više skromnosti, malo manje prepotencije, malo više samokritike, jer ovo što su oni ovom narodu ponudili u osam mjeseci je ništa, depresija”, istaknuo je Karamarko komentirajući Čačićevu izjavu u vezi HDZ-a.

Upitan kako komentira da HAC (Hrvatske autoceste) 2003. godine bio uspješniji deset posto od sadašnjih koncesionara, Karamarko je kazao kako je to bila “kriza rukovođenja HAC-a. To je jedan poseban problem. Ja mislim da je HAC spreman za temeljitu rekonstrukciju, posebice upravljanja. Pitanje je, dakle, racionalizacije”, rekao je Karamarko.

Ocijenio je i kako što se tiče koncesija treba (postupati) “vrlo oprezno. Neke studije govore o tome da su one naše ceste koje su u koncesiji i skuplje i da se slabije održavaju. A u konačnici kad dajemo nešto u koncesiju – pa dajmo ono što nije izgrađeno. Zašto nisu dali u koncesiju Pelješki most, koji nije izgrađen, nekome da uloži kapital i da ga onda oplodi na korištenju objekta koji je izgrađen”, kazao je Karamarko.

Dodao je da kad su u pitanju koncesije kako smatra “da je to sve jedan proces, naprosto rasipanje obiteljskoga blaga i srebra”.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: