PELJEŠKI MOST NEMA ALTERNATIVU

4 09 2012
Ipak se “gradi”: Pelješki most od brodica
“Bilo naroda – želimo most” naziv je projekta u organizaciji udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara u sklopu kojega će se 9. rujna lađama i brodicama spojiti kopno s Pelješcem, na mjestu planirane gradnje mosta.
Ovim činom, donosi Slobodna Dalmacija, organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta.
– Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje – rekao je za Slobodnu Milojko Glasović, koji zajedno s Mladenom Miloševićem, predsjednikom udruge „Zavjet“ smišlja projekt.

Smatra kako je nedopustivo da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.

Za ‘izgradnju’ mosta Pelješac kopno upotrijebit će se nekoliko stotina lađa i brodica. Stoga organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju. Sve bi trebao zabilježiti okom kamere i Šime Strikoman.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: