BRODICE, LAĐE I PLOVILA KAO ŽIVI MOST DO POLUOTOKA PELJEŠCA

4 09 2012

kako bi pokazali važnost mosta za ljude iz tog dijela zemlje

Nekoliko stotina lađa i brodica spojit će kopno i Pelješac na mjestu gdje treba biti most

FOTO: CROPIX

U organizaciji udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara Neretve, 9. rujna ove godine u devet sati stotinama lađa i brodica spojit će se kopno i Pelješac na mjestu gdje je već trebao biti izgrađen famozni Pelješi most.

Ovim činom organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta. Projekt će se zvati: „Bilo naroda – želimo most!“.

„Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje“, rekao je idejni začetnik neretvanskog spektakla, Maratona lađa, i počasni predsjednik Udruge lađara Neretve Milojko Glasović, koji zajedno s predsjednikom „Zavjeta“ Dubrovačko – neretvanske županije Mladenom Miloševićem osmišljava cjelokupan projekt. „Nedopustivo je da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.

Ovim činom pozivamo sve odgovorne da hitno započnu s realizacijom izgradnje mosta, jer nismo stvarali Hrvatsku da bi bila razdijeljena. Pozivamo sve branitelje, bez ikakva politikanstva, da nam se pridruže“, rekao je Milošević.

Za „stvaranje“ mosta kopno-Pelješac trebat će nekoliko stotina lađa i brodica, pa organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju, a na Noći prvaka u Kominu obavit će se dogovor s lađarskim ekipama, koje bi trebali dovesti pedesetak lađa. Planirano je da Šime Strikoman snimi tu jedinstvenu, milenijsku, fotografiju.

Ante Šunjić
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: