PODJELA HRVATSKE NA DVIJE REGIJE JE UDAR NA SLAVONIJU

3 09 2012

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ljut na podjelu Hrvatske i poručuje:

‘Nemamo dosta ruku u Saboru pa ćemo imati druge metode’

Jako smo ljuti na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije koja je jaki udar na razvoj Slavonije. Ujednačeni razvoj Hrvatske ugrožen je zahvaljujući očito interesima koji nama još nisu jasni.

Povećaj 'Nemamo dosta ruku u Saboru pa ćemo imati druge metode'

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a
Foto: Dragutin Šantoši – Večernji list
  • Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Virovitici Susret stranačkih prijatelja, V. Šeks, Karamarko i J. Đakić T. Karamarko na svečanoj sjednici Županijske skupštine T. Karamarko u Virovitici
Piše: Dragutin Šantoši – Večernji list

VIROVITICA – Uoči sudjelovanja na svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske u povodu Dana županije danas se Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kratko susreo s četvoricom slavonsko-baranjskih župana i saborskim zastupnicima HDZ-a. U izjavi novinarima potvrdio da HDZ neće skrštenih ruku promatrati kako vladajuća koalicija čini štetu slavonskoj regiji.

Statistička podjela Hrvatske pravno upitna?

– Jako smo ljuti na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije koja je jaki udar na razvoj Slavonije. Ujednačeni razvoj Hrvatske ugrožen je zahvaljujući očito interesima koji nama još nisu jasni. Nemamo dovoljno ruku u Hrvatskom saboru, ovo je prešlo sve granice, pa ćemo očito imati i neke druge metode kako zaštititi Slavoniju. Pravno je to vrlo upitno. Oni su donijeli, odlukom Statističkog zavoda, derogirali su jedan zakon. Zakonom o regionalnom razvoju spominju se tri regije. U Strategiji razvoja isto tako tri regije… Odjedanput, drugovi se sjetili da trebaju biti dvije regije?! Kažem, ovo je strašan udar na razvoj Slavonije. Mi ćemo se boriti da sačuvamo i zaštitimo Slavoniju – rekao je predsjednik Karamarko.

Ratifikacija Sporazuma o granici s BiH nepotrebna

Nakon svečane sjednice predsjednik Karamarko kratko je komentirao je najavu Vlade RH o ratificiranju Sporazuma o granicama sa susjednom BiH. – Opet, ubrzano i nepromišljeno. Mi predlažemo da doista ekperti kažu zadnju riječ. Bosna i Hercegovina je naša prijateljska država i mislim da u tom tonu taj problem trebamo i rješavati. Mi predlažemo osnivanje saborske komisije, dakle stručne, ekspertne, koja će pokušati riješiti taj problem i predlagati rješenja. Taj Sporazum ne treba još ratificirati. Doista, ne vidim čemu sada ratifikacija, nakon toliko godina, ako stvari nisu do kraja iskritalizirane, izjavio je T. Karamarko u Virovitici.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: