BRAČANKA DANICA BARIČEVIĆ NA ČELU ZAJEDNICE ŽENA SDŽ

3 09 2012

Obrtnica s Brača na čelu Zajednice žena "Katarina Zrinski" Obrtnica s Brača na čelu Zajednice žena "Katarina Zrinski" Obrtnica s Brača na čelu Zajednice žena "Katarina Zrinski" Obrtnica s Brača na čelu Zajednice žena "Katarina Zrinski"

ponedjeljak, 03.rujna 2012

Obrtnica s Brača na čelu Zajednice žena “Katarina Zrinski”

Doprinos žena aktivnoj politici ali i humanitarnom i dobrovoljnom radu iznimno je važan, osobito radi činjenice da žene svojim pristupom i osjetljivošću za određenu problematiku mogu uvelike pomoći njihovu rješavanju.

Domoljublje, obiteljske vrijednosti, zaštita djece i mladih, briga o starima i nemoćnima, uvažavanje specifičnosti življenja na otoku i malim sredinama i poticanje većeg sudjelovanja žena u poduzetništvu u žarištu su mog dosadašnjeg angažmana u politici, osobito kroz rad u Županijskoj skupštini. Rad za opće dobro  i dobrobit stranke kojoj pripadam  bio je i ostao moj motiv za aktivno uključivanje u politiku – kazala je Danica Baričević, nova predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije.

Na Izbornoj skupštini Zajednice održanoj u Splitu Danica Baričević s Brača dobila je 75 glasa ,dok je njezina protukandidatkinja Tihana Barišić iz Omiša dobila 20 glasova.

Zanimljivo je da je Danica Baričević rođena u Mytlefordu, u Australiji 17.srpnja1972. godine. Vijećnica je u Županijskoj skupštini, predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski otoka Brača, ali i predsjednica Udruženja obrtnika Brač. Aktivna je u poduzetništvu već dvadeset godinam osobito kroz različite programe razvoja otočnog obrtništva pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, gdje je potpredsjednica Odbora za otoke te članica Odbora za trgovinu.
–  Novoizabrano vodstvo Zajednica “Katarina Zrinski” snažno kreće u organizaciju aktivnosti koje će biti potpora za rješavanje različitih životnih problema zagore,obale i škoja, a svojim će djelovanjem i dalje poticati istinska demokršćanska načela HDZ-a – kaže Danica Baričević.

JOŠKO DADIĆ

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: