OD 25 OGRANAKA RIJEČKOG HDZ-a SMJENJENOG BIONDIĆA JE PODRZAVALO SVEGA NJIH PET

2 09 2012
BIVŠI PREDSJEDNIK IZGUBIO PODRŠKU RIJEČKIH HDZ-OVACA NAKON SAMO NEKOLIKO MJESECI
Vijesti Hrvatska Mile Bandić Bivši šef riječkog HDZ-a: Selektivno raspuštanje ogranaka stvara krivu sliku
  • Photo: Pixsell

Mile Bandić Bivši šef riječkog HDZ-a: Selektivno raspuštanje ogranaka stvara krivu sliku

– Držim da bi unutarstranački izbori od temeljne do županijske organizacije bili najbolje rješenje na nivou države, ali po principu ‘jedan čovjek, jedan glas’. U ovom slučaju selektivno raspuštanje pojedinih ogranaka stranaka stvara drugu sliku, rekao je Mile Biondić, bivši predsjednik riječkog HDZ-a.

  • Autor: Zoran Stupar
  • Photo: Pixsell
  • Nedjelja, 02.09.2012 18:50

Tomislav Karamarko ovih je dana krenuo u ozbiljnu čistku. U mjesec su dana raspušteni ogranci HDZ-a u Varaždinskoj i Osječko-baranjskoj županiji te gradu Rijeci, a najavljeno je i kako ista sudbina čeka zagrebačku organizaciju. Ono što je zajedničko šefovima ovih lokalnih ogranaka jest da na unutarstranačkim izborima u HDZ-u nisu podržali novog predsjednika Tomislava Karamarka. No, iz vrha stranke se kunu kako nije riječ o obračunu s neistomišljenicima već kako ti ljudi jednostavno nemaju podršku svojih organizacija.

Sada već bivši predsjednik u petak raspuštene Gradska organizacije HDZ-a Rijeka, Mile Biondić, smatra kako se ovakvim raspuštanjem šalje kriva poruka članstvu i biračima HDZ-a.

– Potpisom od 20 članova Gradskog odbora kojim traže moju ostavku izazvano je raspuštanje Gradskog odbora grada Rijeke. Ja sam na minulim unutarstranačkim izborima u travnju ove godine legalno izabran voljom biračkog tijela stranke. Dakle, moj legitimitet nije upitan. Od samog konstituiranja Gradskog odbora predano sam radio u interesu stranke. Postojalo je disonantnih tonova koji su se možda mogli drugačije riješiti, rekao je Biondić.

On smatra i kako je potrebna promjena načina glasanja na unutarstranačkim izborima:

– Za pretpostaviti je da stranka želi funkcionalnost i kvalitetu na svim razinama. U tom slučaju držim da bi unutarstranački izbori od temeljne do županijske organizacije bili najbolje rješenje na nivou države, ali po principu ‘jedan čovjek, jedan glas’. U ovom slučaju selektivno raspuštanje pojedinih ogranaka stranaka stvara drugu sliku.

Podsjetimo i kako je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije Oleg Butković za Tportal rekao kako je istina da je Biondić izabran demokratski, ali kako je na isti način izabrano i 25 članova Gradskog odbora od kojih ga 20 više ne podržava. Biondić je na mjesto predsjednika riječkog HDZ-a izabran sredinom travnja.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: