ŽO HDZ VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE OPTUŽUJE VLADU ZBOG NOVOG REGIONALNOG PREUSTROJA HRVATSKE

1 09 2012

hdz vukovara i srijema optužuje

‘Vlada potajice priprema planove za podjelu zemlje na dvije regije’

– Podjelu na dvije regije odbacujemo u cijelosti i zahtijevamo da se primjenjuje prijašnji prijedlog koji je 2007. prihvatio Sabor o tri regije koji ima smisla

Povećaj 'Vlada potajice priprema planove za podjelu zemlje na dvije regije'

Optužbe na račun Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Miroslav Flego/VLM
povećaj slova normalna slova manja slova Ispravi greške

VINKOVCI – Povjerenstvo za lokalnu samoupravu ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije optužilo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Vinkovcima Vladu i Ministarstvo za državnu upravu da potajice rade na novom regionalnom ustroju prema kojemu bi trebale u Hrvatskoj biti dvije regije.

– Podjelu na dvije regije odbacujemo u cijelosti i zahtijevamo da se primjenjuje prijašnji prijedlog koji je 2007. prihvatio Sabor o tri regije koji ima smisla. Podjela na dvije regije najviše šteti nama nerazvijenima pa će, primjerice Slavonija, biti po razvijenosti viša od Dalmacije jer ćemo biti u istoj grupi sa Zagrebom. Takva podjela nije u interesu Hrvatske, posebice za one županije koje su se pripremale za sudjelovanje na natječajima za novac fondova EU-a.  Zlo se piše, dobro biti neće – kaže Ivica Klem, načelnik općine Nijemci, a s njim se slaže i Ivan Rimac iz Županijske razvojne agencije koji drži kako je odluka o dvije regije donesena bez temeljitih priprema i bez konzultacije s nižim razinama.

– Morat ćemo mijenjati strateške planove gdje poljoprivreda, razminiranje i navodnjavanje imaju središnje mjesto, a morat ćemo mijenjati i prioritete dok međužupanijski projekti padaju u vodu. Na natječajima ćemo biti u inferiornom položaju – kaže Rimac.

Janić, gradonačelnik Iloka, zamjera što se Vlada nije konzultirala sa strukom i ljudima na terenu.

– Godinama radimo na projektima i sada se jednim potezom gumice oni brišu – kaže Janić, a načelnik općine Ivankovo Branko Galić drži kako se važne odluke donose preko noći i “naš rad i sve ono za što se godinama borimo na terenu gubi smisao”.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: