ŠTO JUŽNIJE – TO TUŽNIJE

1 09 2012

Objavljeno01.09.2012. u 13:41

sporne linije

HDZ: Nije prvi put da Hajdaš Dončić nas s juga dovodi u zabludu

Zaoštrava se polemika između Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva pomorstva oko racionalizacije broja brodskih linija.

Nakon priopćenja Ministarstva kojim se najavljuje ukidanje samo jedne nerentabilne trajektne linije Rijeka – Dubrovnik , predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić novinarima su predočili prijedlog Vladine odluke o određivanju državnih linija u javnom pomorskom prijevozu prema kojoj se ukida čak 25 posto linija, naročito prema hrvatskim otocima:

– Nije ovo prvi put da Ministarstvo dovodi u zabludu građane Dubrovačko-neretvanske županije. Iz priopćenja Ministarstva ispada da su smanjenja broja linija plod naših izmišljotina kojim plašimo otočane – negodovao je Branko Bačić i ponovio podatke s ovotjedne pressice županijskog HDZ-a prema kojima Ministarstvo od 1. listopada na krajnjem jugu predviđa ukidanje noćne linije za Korčulu, smanjenje broja linija na pruzi Orebić-Dominče i Prapratno-Sobra, te ukidanje jednog od dva dnevna trajekta Split-Vela Luka. Sukladno prijedlogu, planirano je i uvođenje manjeg broda za prijevoz putnika na liniji Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik te ukidanje linije između Drvenika i Korčule.

Ministru pomorstva predložio je da umjesto planirane uštede od 38 milijuna kuna na ime ukidanja brodskih linija za otoke, brodare oslobodi plaćanje nameta po litri goriva čime bi namaknuo oko 75 milijuna kuna godišnje.
Bačić i Dobroslavić ponovno su zatražili od Vlade da odustane od racionalizacije, te da radije poboljša pomorski promet između otoka i kopna.

Bačić je podsjetio kako ni nakon brojnih varijanti kopnenog povezivanja juga s ostatkom zemlje još nije jasno hoće li Vlada jug spojiti s maticom Pelješkim mostom, koridorom kroz Neum ili autocestom do Dubrovnika.

Gabrijela Bijelić

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: