SPLITSKI HDZ P(R)OZIVA VLADU

1 09 2012
Povećaj Splitski HDZ-ovci Vladi: Odblokirajte izgradnju prometnica!

Petar Škorić
Foto: Ivo Čagalj/ PIXSELL
Piše: Maja Pejković-Kaćanski
povećaj slova normalna slova manja slova Ispravi greške

Zbog zastoja i produžetka rokova izgradnje prometnica na prilazima gradu, splitski HDZ traži od Hrvatskih cesta i nadležnog ministarstva da odmah nastave i dovrše radove na dijelu ceste između Solina i Trogira te stave u funkciju obilaznicu Omiša izgradnjom mosta preko Cetine i povezivanjem na postojeće prometnice.

Tako bi se, tvrde, prije dovršenja kompletne brze ceste do Omiša otvorila mogućnost njegovog obilaska uz korištenje i zaobalne ceste preko Žrnovnice, Srinjina i Tugara

– Treba nastaviti razvijati projekt kompletne brze ceste do Omiša, pronaći financijere, ishoditi dozvole, ugovoriti gradnju mosta preko Cetine i zapadne spojne ceste Omiš-Gata-Blato na Cetini. Sve to moguće je završiti do lipnja 2015. godine, poručuje šef splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Upozorava na ogromne gužve u prometu koje se stvaraju na pristupnim cestama Splitu čija je izgradnja stala i stvara ružnu sliku o turističkoj ponudi Hrvatske.

– Vlada i resorno ministarstvo mjesecima ignoriraju taj problem, ponašaju se kao da se to događa nekome drugome čime šalju poruku da se maćehinski odnose prema Splitu i Dalmaciji u odnosu na Rijeku i neke druge gradove u kojima SDP ima vlast. Svjesni smo teškog financijskog stanja u našoj državi, ali to ne može biti razlog da se ništa ne poduzima niti zna kojom dinamikom i kada bi određene dionice trebale biti završene, kaže Škorić.

Splitski HDZ-ovci upozoravaju i na najopterećeniju prometnicu u Hrvatskoj, cestu Solin – Trogir za koju odavno postoje državni planovi, a osigurana su i sredstva. Smatraju kako je taj projekt moguće završiti do lipnja 2014. godine.

A, za Split je, tvrde, od iznimne važnosti završiti dionicu ceste Solin – Klis koja predstavlja jedinu vezu sa auto-cestom i zaobalnim dijelom Županije. Zabrinuti zbog zastoja na dovršetku izgradnje druge trake, a s obzirom na pripremljenu dokumentaciju i poodmakle radove na najvećem dijelu, poručuju Vladi da tu prometnicu završe do idućeg ljeta

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: