DNEVNO.HR PRENOSI KARAMARKOV INTERVJU NOVOM LISTU

1 09 2012
ŠEF HDZ-A I DALJE NE ŽELI GOVORITI O ŠKAKLJIVOJ TEMI
Vijesti Hrvatska Karamarko o svojoj ulozi u uhićenju Ante Gotovine: ‘Pustimo tko je što radio’
  • ŠEF HDZ-A I DALJE NE ŽELI GOVORITI O ŠKAKLJIVOJ TEMI

    Karamarko o svojoj ulozi u uhićenju Ante Gotovine: ‘Pustimo tko je što radio’

    Photo: Pixsell

Karamarko o svojoj ulozi u uhićenju Ante Gotovine: ‘Pustimo tko je što radio’

Radi se samo o tome ima li Vlada ili nema gospodarski program koji će potaknuti rast i osigurati kvalitetan život građanima na osnovi njihovog rada. Nikakve paralele s Gotovinom tu se ne mogu povlačiti.

  • Autor: Z.S.
  • Photo: Pixsell
  • Subota, 01.09.2012 18:39

U intervjuu za Novi list predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbio je govoriti o svojoj ulozi u uhićenju generala Ante Gotovine. Najavio je i kako će HDZ na iduće izbore izaći u koaliciji sa HSS-om i HSP-om.

Na novinarsku konstataciju kako su vlasti često osuđene raditi i ono što ne žele te je tako i Karamarko morao sudjelovati u uhićenju Ante Gotovine, Karamarko je odgovorio kako novinar samo pretpostavlja da je on u uhićenju sudjelovao, iako je tada bio šef tajne službe. Na upit znači li to da je opstruirao državnu politiku, Karamarko je odgovorio:

– Nisam ništa opstruirao, ali kao profesionalac o tome ne mogu govoriti. Vi sad želite reći da sam ja radio neke neugodne stvari, pa da to sada mora i ova Vlada. To uopće nije usporedivo. Radi se samo o tome ima li Vlada ili nema gospodarski program koji će potaknuti rast i osigurati kvalitetan život građanima na osnovi njihovog rada. Nikakve paralele s Gotovinom tu se ne mogu povlačiti.

Iako je novinar bio uporan rekavši kako su Mesić i Sanader bili pod pritiskom da uhite Gotovinu te kako bi bilo neobično da Karamarko kao šef tajne službe u tom nije sudjelovao, predsjednik HDZ-a o tome nije želio:

– Pustimo to tko je što radio, početak i kraj ove priče je da vam kao profesionalac o tome ne mogu govoriti. Ponavljam, ne možete praviti ovakve paralele.

Rekao je Karamarko i kako su stavovi HDZ-a, HSP-a i HSS-avrlo bliski te kako je to predispozicija za buduću koaliciju. Na tvrdnju da HDZ ima slab koalicijski kapacitet s obzirom da pregovara sa strankama koje imaju jednog ili nijednog zastupnika, odgovorio je:

– Ne bih se složio. Da su na zadnjim izborima HDZ, HSS i pravaši nastupili zajedno, imali bismo danas 16 mandata više, bez obzira na spomenutu apstinenciju naših birača. Kukuriku koalicija imala je 150 tisuća glasova manje nego te stranke 2007., ali su pobijedili zahvaljujući D’Hondtu i lošoj odluci da mi samostalno izađemo na izbore.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: