VIŠE OD TRI SATA KARAMARKO SLUŠAO ARGUMENTE ZA I PROTIV PROMJENE U VRHU ZAGREBAČKOG HDZ-a

31 08 2012

30. KOLOVOZA 2012. 22:58h

Karamarko: Ne znam hoće li Golem biti smijenjen

Tomislav Karamarko

Više od tri i pol sata trajao je burni sastanak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sa šefovima 17 zagrebačkih područnih odbora i šefom zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimirom Golemom. Iako se očekivalo da će se predstavnici područnih odbora izjasniti da Ante Zvonimir Golem nema njihovu podršku jer ih je već ranije 13 potpisalo da ne žele Golema na čelu predsjedništva, Karamarko nakon sastanka nije htio potvrditi ima li Golem potporu većine i hoće li zagrebačka organizacija biti raspuštena. Kako smo objavili u ekskluzivnoj anketi, Golem ne uživa potporu većine, zasad ne može sazvati gradski odbor s valjanim kvorumom, a od ponedjeljka ga prati i skandal s lažiranjem kvoruma na sjednici gradskog odbora.

EKSKLUZIVNA ANKETA: Golem izgubio zagrebački HDZ

Odgovore Tomislava Karamarka na naša pitanja, donosimo u cijelosti.

Ima li gospodin Golem potporu većine i što je budućnost gradske organizacije?

Večeras su imali radni sastanak gospodin Golem, 17 predsjednika područnih odbora i dijela predsjedništva. Detektirali smo probleme jer su svi uzeli riječ i obrazložili kako vide situaciju u gradskoj organizaciji. Ocjenjujem sastanak vrlo dobrim i korisnim i jer je atmosfera bila konstruktivna. Bilo je sučeljavanja mišljenja što je jako pozitivno. Sada ostaje na predsjedništvu da dalje odluči o konkretnim koracima. Dakle, još uvijek je prerano za odgovor na ovo konkretno pitanje.

Nije li cilj sastanak bio i da se predsjednici izjasne daju li podršku gospodinu Golemu?

– Nije bilo nikakvog glasanja, ali je bilo izjašnjavanja u smislu viđenja stanja u gradskoj organizaciji, što je nama najvažnije. Gradska organizacija nam je sada najvažnija jer u rujnu mora početi raditi punom parom. Moramo iznjedriti naše kandidate za lokalne izbore i kandidata za gradonačelnika Zagreba. Gradska organizacija teži ka svojoj punoj mobilnosti upravo kroz rašćišćavanje ovakvih nesporazuma. Hoće li to završitit ostavkom ili smjenom Golema ili ne, o tome je još rano pričati. U svakom slučaju, gradska organizacija doživljava novi preporod.

Pročitajte žestoku raspravu između Golemovih pristalica i protivnika

Čini li se vama da se mogu premostit prepreke u zagrebačkoom HDZ-u? Zadnjih dana je bilo puno žučnih izjava, Golem ne uživa potporu većine u odboru, a tu je lažiranje kvoruma.

– Stranka je živi organizam koji se sastoji od ljudi. Pogotovo velika zagrebačka organizacija. Mi ćemo analizirati sve ovo što je rečeno večeras i onda ćemo znati da li su te razlike premostive ili ne. Ako nisu, vjerujte, bit ćemo vrlo radikalni i vrlo jasni. Mi ne krijemo kada dolazi do ovakvih nesporazuma. Rekao bih da je ovdje možda problem u komunikaciji gospodina Golema s predsjednima područnih odbora. Mi ćemo uskoro na predsjdništvu odlučiti i bit ćete obavješteni o tome.

Postoji li mogućnost da Golem ostane predsjednik zagrebačkog HDZ-a?

– Ne mogu odgovoriti na takvo pitanje. Moramo prvo na predsjedništvu analizirati. Nisam autokrata, stavit ću to na predsjedništvo koje bi trebalo biti sljedeći tjedan.

Da li je netko tražio jasno večeras da se Golem makne?

– Bilo je različitih, disonantnih tonova. Otvoreno se razgovaralo o nekim greškama i o onome što je trebalo biti učinjeno, a nije i zašto nije učinjeno. Bilo je vrlo zanimljivo i vrlo dobro.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: