KARAMARKO OŠTRO PROTIV GRČIĆEVE PODJELE HRVATSKE

31 08 2012

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, boraveći večeras u Karlovcu, oštro je kritizirao podjelu Hrvatske na dvije statističke regije – jadransku i kontinentalnu, kao suprotnu zakonu i strategiji o regionalnom razvoju koji predviđaju tri regije, a upitan o stanju u zagrebačkom HDZ-u, istaknuo je kako predsjednik Ante Zvonimir Golem nema podršku u svojoj bazi.

<< Grčić predstavio novu podjelu Hrvatske na dvije statističke regije >>

Uvođenje nečeg novog u trenutku kada je sve već spremno i indeksacija i specifikacija za fondove Europske unije, neozbiljno je i riskantno za Hrvatsku, ocijenio je Karamarko, upitavši kako je moguće u samo šest mjeseci prilagoditi se novim uvjetima, s tri na dvije regije.

“U vremenskom smo škripcu, no gospoda-supermeni iz ove vlade pokušat će to riješiti i, dao Bog, da stignu i da sve bude u redu”, rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a večeras je obišao Muzej Domovinskog rata na Turnju, istaknuvši kako to mjesto snažno podsjeća na sve što su Karlovac i Hrvatska prošli. “Zato je HDZ ovdje, da se upamti koliko je hrvatski narod platio za svoju slobodu, te da se spriječi relativizacija Domovinskog rata”, poručio je.

Na novinarsko pitanje znači li sutrašnji sastanak u stranačkoj središnjici da su Anti Zvonimiru Golemu odbrojani dani na čelu zagrebačkog HDZ-a, Karamarko je rekao kako se čini da “gospodin Ante Zvonimir Golem nema u svojoj bazi podršku, pa će sutra sjesti sa svima njima i to raščistiti”.

Hoće li doći do izbora novoga predsjednika zagrebačkog HDZ-a Karamarko nije želio nagađati, ali je naglasio da su sve opcije moguće.

“Jako smo otvoreni i ne želimo prikrivati nesporazume u svojim redovima”, kazao je Karamarko. Dodao je i kako se u stranci razgovara o mogućim HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika Zagreba i drugih gradova, ali i da se još uvijek neće izlaziti u javnost s tim imenima.

Osim Muzeja, Karamarko je u društvu više članova Predsjedništva HDZ-a, te župana Ivana Vučića, gradonačelnika Damira Jelića i drugih članova HDZ-a Karlovačke županije, obišao i Poslovnu zonu “Korana”, a druženje su nastavili na manifestaciji Karlovački Dani piva. (Hina)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: