GOLEM ODBIO PONUĐENI ČASNI UZMAK

31 08 2012

Ivan Pandžić

31. KOLOVOZA 2012. 13:40h

Golemu ponuđen častan uzmak, on odbio

Ante Zvonimir Golem

Foto

ZagrebKomentari

3

Tekst

Iako nakon sinoćnjeg sastanka zagrebačkih HDZ-ovaca s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom vlada priličan zavjet šutnje, uspjeli smo doznati detalje sastanka. Iz više izvora nam je potvrđeno u neslužbenoj formi da je predsjedniku zagrebačkog HDZ-a Anti Zvonimiru Golemu ponuđen častan uzmak, odnosno da sam da ostavku ili mandat na raspolaganje.

Rješenje je predložio politički tajnik stranke Tomislav Čuljak nakon što su 13 od 17 članova zagrebačkih područnih odbora ponovili da ne daju povjerenje Golemu. Na taj način bi se izbjegle daljnje tenzije i stvaranje lošeg imidža u javnosti. Golem je odbio tu mogućnost. On i njegove pristalice i dalje žele da ga se eventualno smjeni na isti način na koji je izabran – kroz izbornu Skupštinu. Uvjereni su da smjena na tom tijelu ne bi prošla jer imaju dovoljno delegata koji bi im dali podršku.

Međutim, to se vjerojatno neće dogoditi, nego će gradska organizacija biti raspuštena i on smijenjen odlukom vrha stranke. Predsjednik Tomislav Karamarko bi trebao već sljedeći tjedan predložiti takvu odluku predsjedništvu, a ono Nacionalnom vijeću.

Iako je Karamarko rekao da je sinoćnji sastanak prošao vrlo dobro, uz konstruktivnu raspravu i prijedloge, saznajemo da se zaraćene strane u zagrebačkom HDZ-u i dalje nisu približile u svojim stavovima.

Golemu u stranci zamjeraju nekoliko stvari. Davanje potpore Milanu Kujundžiću u unutarstranačkim izborima iako ju je obećao Tomislavu Karamarku, angažiranje i rehabilitiranje ljudi koji se smatraju strujom Ivića Pašalića, nekomunikaciju sa područnim odborima, nerad i lažiranje kvoruma na sjednici gradskog odbora.

Suprotna struja koja podržava Golema smatra da se radi o namjernoj opstrukciji legalnog izbornog pobjednika i to samo zato što nije u unutarstranačkim izborima izrijekom podržao Karamarka. Smatraju da se Golemu i ne daje prilika da počne raditi, te da su predsjednici područnih odbora koji su mu otkazali povjerenje to učinili na svoju ruku, bez donošenja većinskih odluka na područnim odborima.

Trakavica bi trebala potrajati još sljedeći tjedan kada će vjerojatno doći do raspuštanja gradskog odbora HDZ-a i odlaska Golema. Na njegovo mjesto bi trebao biti postavljen zagrebački HDZ-ovac i bivši pomoćnik državnog inspektora – Andrija Mikulić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: