GOLEMU ĆE NA KONCU ‘PRESUDITI’ SAMO I ISKLJUČIVO ON SAM

29 08 2012
Autor: PolitikaPlus/Hina

Službenim uvidom u dokumentaciju, HDZ je utvrdio da na sinoćnjoj sjednici zagrebačkog Gradskog odbora stranke nije bilo potrebnog kvoruma, što znači da se na toj sjednici nije moglo odlučivati o dnevnom redu niti o bilo čemu drugome, potvrdila je Hini glasnogovornica te stranke Silvana Oruč Ivoš, iako predsjednik zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem i dalje tvrdi da je sakupio dovoljan broj članova Gradskog odbora te da i dalje uživa podršku zagrebačkih HDZ-ovaca.

“Kvoruma nije bilo. Na sjednicu je došlo 26 od ukupno 75 članova GO HDZ-a. To smo utvrdili službenim uvidom”, kazala je Oruč Ivoš te dodala da je, doduše, na sjednici bilo ukupno 38 osoba, ali da neki od njih nisu nisu članovi GO HDZ-a te da nemaju pravo glasa.

Potvrdila je i da je točan popis članova GO HDZ-a koji su bili sjednici, a koji je portalu Dalje.com danas dostavio predsjednik Područnog odbora HDZ-a Podsljeme Ivan Ćelić. “To se može lako utvrditi, ako jednostavno nazovete te ljude”, rekla je.

Golem je, pak, odbacio Ćelićeve tvrdnje o lažiranom kvorumu. “Redikula uvijek ima. Neću se na to obazirati. Radim sve po Statutu i drugim aktima stranke”, kazao je Hini Golem, ustvrdivši da je Ćelićev popis lažan te da podršku zagrebačkih HDZ-ovaca “ima uvijek”.

Nije htio nagađati zašto na sjednicu nije došao nitko od gradskih zastupnika HDZ-a.

Potvrdio je da ga je stranka na vrijeme informirala da na jučerašnju sjednicu neće doći predsjednik i glavni tajnik HDZ-a Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, jer su ih spriječile druge obveze, te dodao da ih očekuje na nekoj od idućih sjednica Gradskog odbora stranke.

Dolazak vrha stranke na jučerašnju sjednicu očekivao se zbog zaključka Predsjedništva HDZ-a, koje je prije godišnjih odmora odlučilo da će čelnici stranke najesen doći na sjednicu zagrebačkog HDZ-a, kako bi u izravnom razgovoru s gradskim zastupnicima i drugim članovima stranke utvrdili koji su problemi u funkcioniranju Gradske organizacije stranke.

Mediji su tada tumačili da je vrh HDZ-a nezadovoljan Golemovim radom, ali da će mu dati još dva mjeseca da pokaže rezultate.

U vrhu HDZ-a, međutim, danas tvrde da Golem nije ni pokušao uskladiti termin održavanja sjednice sa predsjednikom i glavnim tajnikom stranke, a činjenicu da je jučer lažirao kvorum dovodeći ljude koji s GO HDZ-a nemaju veze smatraju ozbiljnim prekršajem, zbog kojeg bi Golem morao trpjeti posljedice.

“Središnja tijela stranke mogu donijeti odluku da se Golema smijeni s čela GO HDZ-a bez raspuštanja Gradske organizacije stranke, jer nema potrebe za raspuštanjem”, rekao je Hini izvor iz vrha HDZ-a, koji je želio ostati anoniman, te dodao kako je riječ o drugom bezuspješnom pokušaju Golema da održi sjednicu Gradskog odbora.

“Golem nije uspio sakupiti kvorum ni na zadnjoj sjednici koju je pokušao sazvati, a ni jučer. To je već ozbiljan problem, jer potvrđuje da Golem nema mandat da bi dalje radio taj posao. Najbolje bi bilo da sam podnese ostavku i da više ne opterećuje cijelu Gradsku organizaciju”, dodao je izvor iz HDZ-a.

U vrhu stranke tvrde da zagrebačka organizacija HDZ-a ne funkcionira, što su, kažu, svojim potpisima potvrdili predsjednici 13 od ukupno 17 područnih odbora stranke.

Jučerašnjoj sjednici GO HDZ-a nazočio je zamjenik predsjednika stranke Drago Prgomet, no iz stranke poručuju kako je to Prgometovo pravo, ali da on nema nikakvih ovlasti.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: