KAD ĆE HDZ POKAZATI SVOJE NOVO LICE?

26 08 2012

KOLUMNA

Gdje je (opet) nestao HDZ? Stranka navodno drugačije diše – no zašto se to (još) ne vidi?

Najpametnije je opet – držati jezik za zubima.

Autor: Ilijana Grgić

 

 

‘Često se čovjeka koji šuti zamjeni za mudraca’.  To je jedan od narodnih mudrosti  na koje me podsjećaju ponašanja naših političara u oporbi. Naime, pokazalo se da je najbolje o svim stvarima ‘mučati’, pogotovo kada ste političar, pogotovo kada je izgledno da bi mogli osvojiti vlast, kad garnitura na vlasti ne zna ni sama što bi s tom vlasti, a sve su oči uprte u nju. Tako se u posljednje vrijeme ponaša oporbeni HDZ.

Znamo da je sezona godišnjih odmora, ali od najjače oporbene stranke i njezinog šefa očekuje se  jača kritika, ozbiljnija kritika. No, sve se svelo na par driblanja bez zakucavanja – da se sportskim rječnikom izrazim. Uglavnom, vladajući nešto kažu (ili ne kažu), obilježe (ili ne obilježe), onda šef HDZ-a kratko prokomentira  – i to je to. U iscrpnim bavljenjem samim sobom, HDZ se očito još uvijek ne sjeti baviti i ostalim pitanjima u zemlji.  Još uvijek se čeka ta  njihova nova programska zamisao, politički projekt ili neki novi program. Čeka se da otvoreno progovore o onome što bi ‘oni ‘napravili’. Ali za sada o svemu tome nema ni riječi.

Možda su shvatili da nemaju što novo ponuditi, možda da im nova  kadrovska križaljaka i nije najbolje ispala, pa su shvatili da se uglavnom radi o istim  ljudima koji se posljednjih 15 godina stalno tu negdje u blizini ‘svojih’ predsjednika. A kad shvatiš da se nemaš sa čime pohvaliti, onda je opet najpametnije – držati jezik za zubima.

Za nekoliko mjeseci bit će prva velika provjera – lokani izbori, a najjača oporbena stranka u glavnom gradu nema  nikoga tko bi mogao bar u prividnu borbu za najprivlačniju gradonačelničku fotelju u zemlji.

Za nekoliko mjeseci bit će prva velika provjera – lokani izbori. Birat će se gradonačelnici i načelnici, a najjača oporbena stranka u glavnom gradu nema  nikoga tko bi mogao bar u prividnu borbu za najprivlačniju gradonačelničku fotelju u zemlji. Ruku na srce, to je posljedica Sanaderova straha, da mu se ne potkrade neki ‘Bandić’, te je svakog zagrebačkog HDZ-ovca, koji je imalo odskakao u jednom skupštinskom mandatu, već do drugog brzo politički odstranio (Pokušajte se sjetiti jednog gradskog zastupnika HDZ-a, ili još bolje, tko je bio HDZ-ov gradonačelnički kandidat na prošlim izborima?)

No, to je bilo u vrijeme Ive, a sad stranka navodno ‘drugačije diše’. Samo što se to ‘drugačije’  – još uvijek ne vidi.

Da HDZ ne zna što bi sa Zagrebom, pokazuje i to što je šef zagrebačkog HDZ-a, Ante Zvonimir Golem. On bi trebao pokrenuti uspavani HDZ. No, onoga tko spava posljednjih 12 godina, teško će pokrenuti neko poput Ante Zvonimira Golema, bez obzira na svu pozitivu koju nosi njegovo prezime.
I tako je po dobrom starom hrvatskom običaju i HDZ odlučio da je najbolje sve prepusti ‘slučaju’ i šutjeti, a ako dovoljno dugo čekate… eh to je sad neka druga priča. Ili možda nije.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: