ŠTO SU PRAVI RAZLOZI MEDIJSKOG SOTONIZIRANJA KARLOVAČKOG NAČELNIKA POLICIJE JOSIPA ĆELIĆA

25 08 2012

Kada će Karamarko početi iz ladice vaditi papire s aferama SDP-ovaca?

Karamarko nije od jučer u politici, a radio je na tajnim državnim poslovima i bio ministar unutrašnjih poslova. Tko će biti prvi SDP-ovac koji će stradati u aferi koju će on lansirati, vidjet ćemo. Izbori se bliže, pa nećemo morati dugo čekati.

Samo dan nakon što je načelnik policije u Karlovcu Josip Ćelić bio na razgovoru povodom natječaja za izbor na njegovo staro/novo radno mjesto, Jutarnji list objavljuje na gotovo dvije stranice priču o njemu kao najbogatijem policijskom načelniku u Republici Hrvatskoj.

Pod naslovom ‘Ima 7 stanova i vila, a živi kao podstanar kod osumnjičenika u aferi Daimler’, neimenovana grupa autora Jutarnjeg koja je skrivena pod potpisom ‘Istraživački tim Jutarnjeg lista’, donosi ekskluzivnu priču o neviđenom bogatstvu prvoga čovjeka karlovačke policije. Insinuira se, dakako, kako je ta imovina sumnjivog podrijetla. Ipak, ‘Istraživački tim Jutarnjeg’ ne može prešutjeti činjenicu kako je ‘Ćelićev otac bogati gastarbajter koji je u Njemačkoj stekao veliki kapital i sin sada uživa u plodovima njegova rada’. Ali tu izjavu bliskog Ćelićevog kolege ‘Istraživački tim’ može staviti tek na kraj teme. Jednako tako, potkraj optužujućeg teksta Istraživački tim navodi da se Ćelić ’91. javio u specijalce iz Lučkog, da je prošao mnoga bojišta zbog čega je devet puta odlikovan, da je postao zapovjednikom Antiterorističke jedinice Lučko i da je završio Prometni fakultet i Visoku policijsku školu. Prije no što je postao načelnik policije u Karlovcu vodio je mobilnu postrojbu MUP-a ‘Kobre’.

‘Pakiraju mu zbog natječaja’

Povod orkestriranog napada iz svih novinarskih oruđa na prvog karlovačkog policajca otkriva nam njegov kolega s posla koji kaže:

– Pakiraju mu zbog natječaja za izbor novog šefa policije u Karlovcu.

No, pravi je razlog razvidan iz uredničkog doprinosa cijeloj temi o bogatstvu karlovačkog policijskog načelnika Josipa Ćelića. Pod njegovom fotografijom stoji podnaslov: ‘Josip Ćelić slovi kao Karamarkov kadar i u dobrim je odnosima s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Jelićem’. Gradonačelnik Jelić je, kao što se zna, potpredsjednik Karamarkovog HDZ-a.

Uza sve to, istraživači Jutarnjeg pakiraju načelniku Josipu Ćeliću i to što mu je navodno šef HS Produkta Marko Vuković dao stan u kojem sada živi i Mercedes ML. Vuković je osumnjičenik u aferi Daimler.

Za podrijetlo silnog bogatstva načelnika policijske uprave karlovačke Josipa Ćelića nije se dosad zainteresirao ni USKOK ni Državno odvjetništvo. Ministarstvo unutrašnjih poslova pokreće tek internu istragu. Stoga je jasno tko zapravo stoji iza napada ne njega.

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić jednostavno ne želi bivše Karamarkove kadrove držati pod svojim okriljem, pa ih mora sotonizirati na bilo koji način. U obzir dolazi i predbacivanje činjenice da je nekome otac bezobrazno bogat. Kada sve to lijepo zapakira ‘Istraživački tim Jutarnjeg’ uspjeh je zajamčen kao kad posao obavlja, primjerice, istraživački tim u TV seriji CSI Miami. Ćeliću, neš’ više biti načelnik i gotova priča! Bez obzira dokaže li se načelniku Ćeliću (ili njegovom ocu) ijedna nezakonitost pri stjecanju nekretnina, izvjesno je da više neće biti načelnik karlovačke policije.

SDP ne odustaje od sotoniziranja HDZ-a

Bez obzira ne reference, dovoljno je nekoga dobro javno oblatiti i taj je ‘mrtav čovjek’. Bez šanse da se na bilo koji način profesionalno iskupi. Ne govorimo o političkom iskupljenju, jer policija, navodno, ne bi trebala imati puno veze s politikom, obzirom na njenu zadaću u demokratskim društvima.

Slučaj karlovačkog načelnika Ćelića pokazuje da SDP neće odustati od već ranije dobro trasirane staze prokazivanja i sotoniziranja HDZ-a i njegovih kadrova u predizbornoj bici pred lokalne izbore u svibnju sljedeće godine. Za grogirani HDZ nema milosti. A kako grogirani HDZ još uvijek (na opće čuđenje političke ljevice) stoji na nogama i nikako da se nokautiran raspadne, valja očekivati i njihov kakav – takav odgovor. Ne treba zaboraviti da Karamarkove šutnja krije mnoge tajne aktualne hrvatske političke vlasti. Čovjek nije od jučer u politici, a radio je na tajnim državnim poslovima i bio ministar unutrašnjih poslova.

Tko će biti prvi SDP-ovac koji će stradati u aferi koju će on lansirati, vidjet ćemo. Izbori se bliže, pa nećemo morati dugo čekati.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: