VEČERNJI LIST NOVIM SPINOM POBIJA STARE

21 08 2012
Piše: Maja Pejković-Kaćanski

Predsjedništvo HDZ-a nije raspravljalo niti donijelo ikakvu odluku o mogućim kandidatima za splitsko-dalmatinskog župana i gradonačelnika Splita. Priče da su u “nemilosti” župan Ante Sanader, ujedno i predsjednik dalmatinskog HDZ-a, i Petar Škorić, šef splitske organizacije, i kako će ih predsjednik Tomislav Karamarko uskoro smijeniti čista su medijska podmetanja, izjavila je za Večernjak Silvana Oruč-Ivoš, glasnogovornica HDZ-a. Naglašava da je upravo Karamarko dao naputak gradskim i županijskim organizacijama da same iznjedre najbolje kandidate za lokalne izbore koji će se održati sljedeće godine. Prema njezinim riječima, nema više po starome! Da predsjednik HDZ s još jednim ili najviše dva čovjeka kadrovira!

– Politika je novog vodstva stranke da u natjecanju za ključne funkcije bude što više ljudi i da o tome odlučuju lokalne organizacije. Dokaz tome je i što je načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja na čelu stranačkog Odbora za gospodarstvo, a načelnik Nerežišća Lovro Kušćević u HDZ-u vodi Odbor za graditeljstvo i prostorno uređenje – kaže HDZ-ova glasnogovornica i dodaje da su Sanader i Škorić legalno izabrani i kako ih se dekretom ne može maknuti!

‘ŠAPUTANJA’

A dalmatinski kuloari “šapuću” da će HDZ-ov kandidat za župana sigurno biti agilni dugopoljski načelnik Zlatko Ževrnja. Navodno protukandidata u stranci neće ni imati. Mjesto pak splitskog gradonačelnika puno je odgovornije, teže, ali i atraktivnije. Iz redova HDZ-a svakodnevno stižu “nove” informacije: kandidat će biti Sanja Bilač, poznata splitska gradska vijećnica koja u svakom trenutku, za razliku od pripadnika jačeg spola, “ima petlju” suprotstaviti se Kerumu; pa zatim da će HDZ kandidirati prof. dr. Šimuna Anđelinovića, predstojnika Zavoda za patologiju splitskog KBC-a, pa onda kako “je u igri” Tomislav Đonlić, do sada neeksponirani mladi HDZ-ovac iz Žrnovnice.

A da HDZ kalkulira, što je za politiku potpuno benigno, pogotovo kad je riječ o mjestu splitskog poteštata, evidentno je iz najnovije (dez)informacije. Navodno pregovara i s dr. Draženom Budimirom, poznatim splitskim dječjim kirurgom, koji je prošle godine po ocjeni pacijenata ponio titulu najboljeg liječnika. Zavidna mu je i braniteljska uloga u Domovinskom ratu. Jedini mu je minus što nikad nije nosio dres HDZ-a. A možda mu je baš to veliki plus?!

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: