HDZ ZAHTJEVA RASPRAVU U SABORU O PRODAJI HPB-a I CROATIA OSIGURANJA

21 08 2012

I HDZ traži izvanrednu sjednicu Sabora!

Nakon što su Hrvatski laburisti u pismu od potpredsjednika Sabora Josipa Leke zatražili sazivanje izvanredne sjednice Sabora da bi se ispunile pretpostavke za privatizaciju državne imovine, poput Croatia osiguranja i HPB-a, podrška je načelno stigla i od drugih stranaka oporbe

 
 

HDZ, kako je za tportal izjavila glasnogovornica stranke Silvana Oruč Ivoš, načelno podržava ideju Hrvatskih laburista za sazivanjem izvanredne sjednice, no u toj najjačoj oporbenoj stranci smatraju da je bilo i drugih, važnijih razloga za sazivanje izvanredne sjednice.

‘Jedan od razloga je i to što ministri ujutro govore jedno, a popodne drugo. Jedan kaže da će doći do smanjenja PDV-a, drugi da neće, jedan bi zvao MMF, drugi ne bi. A u isto vrijeme građani jedva spajaju kraj s krajem. Što se pak tiče Vlade, nevjerojatno je to da u ovakvoj situaciji ide na godišnji odmor od tjedan dana, a kamoli više od toga, jer ih već tjednima gledamo kako uživaju na dalmatinskim otocima’, prenijela je stav HDZ-a glasnogovornica Oruč Ivoš, dodavši da HDZ samo podržava ideju Laburista, no da službeni zahtjev za sazivanje sjednice ipak neće uputiti.

U HDZ-u su uvjereni da Hrvatsku očekuje burna politička jesen, ali i socijalni nemiri. ‘Alibi vladajućima ne može biti to da je HDZ u prošlosti napravio nešto loše, nego moraju početi raditi, zbog čega su ih građani i izabrali’, kazala je Oruč Ivoš.

Upravo je ta prošlost, bilo za vrijeme bivših HDZ-ovih vlada ili za vrijeme Račanove koalicije, dovela Hrvatsku tu gdje je, smatraju u HDSSB-u. ‘Pitanje privatizacije još ovog sačuvanog nacionalnog blaga je neprihvatljivo i mi smo protiv privatizacije nacionalnog bogatstva. Taj stav iznosili smo kad god se vodila rasprava o privatizaciji, a na kraju krajeva Hrvatska se danas nalazi tu gdje je zbog toga što ne vlada svojom imovinom. Tema privatizacije Croatia osiguranja, HPB-a ili bilo koje druge imovine itekako je za saborsku raspravu, bilo na izvanrednoj ili na redovnoj sjednici’, rekao je za tportal HDSSB-ovac Dinko Burić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: