RAZGOVOR SA Ž. DILBEROM

3 08 2012

RAZGOVOR

Dilber: Moja podrška Karamarku poruka je onima koji tvrde da je on najzaslužniji za lociranje Gotovine

“Gotvina mi je dao podršku za angažman u Karamarkovu HDZ-u, pametnome dosta”

Autor: Ivan Klarić

Smatram da Karamarko doista najbolje zna što je stranci potrebno i ima moju veliku podršku. Jedino Karamarko može reformirati HDZ stvarno, a ne samo deklarativno, rekao je Željko Dilber u jeku unutarstranačke HDZ-ove kampanje u razgovoru za PolitikuPlus i tako javno dao podršku Tomislavu Karamarku.

Nedugo nakon toga Karamarko je odnio pobjedu i postao predsjednik HDZ-a a nedavno je u HDZ-ov Odbor za branitelje postavio upravo Željka Dilbera. Prijatelj Ante Gotovine tako je postao svojevrsni ministar branitelja u HDZ-ovoj Vladi u sjeni.

‘Ante Gotovina mi je dao podršku za ovaj angažman. Moja podrška i suradnja s Karamarkom jasna je poruka svima onima koji tvrde da je Karamarko ‘najzaslužniji’ za lociranje Gotovine. Mislim da će svakom pametnom građaninu ove zemlje koji je zbog te verzije priče lociranja Gotovine sada sve biti jasno.’


– Ružno taj pojam Vlada u sjeni zvuči. Nije to nikakva Vlada u sjeni nego Odbori iz kojih će izlaziti konkretni prijedlozi i rješenja za sve probleme s kojima se danas suočava Hrvatska, na početku će razgovora za PolitikuPlus Željko Dilber.

Kaže da je u Karamarku vidio osobu koja će znati upravljati velikom strankom kao što je HDZ, a sutra i Hrvatskom.

– Kako sam vam rekao i zadnji put kad smo razgovarali. Karamarko je osoba koja će znati istinski reformirati HDZ i koja će znati odgovoriti na sve probleme koji muče svakog građanina Hrvatske, jasno će Dilber.

Dilber kaže da je njegova podrška Karamarku istinska i da je siguran kako HDZ može još puno toga učiniti za Hrvatsku. A u namjeri da pomogne Karamarku ima i podršku svog prijatelja.

– Ante Gotovina mi je dao podršku za ovaj angažman. Moja podrška i suradnja s Karamarkom jasna je poruka svima onima koji tvrde da je Karamarko ‘najzaslužniji’ za lociranje Gotovine. Mislim da će svakom pametnom građaninu ove zemlje koji je zbog te verzije priče lociranja Gotovine sada sve biti jasno, jasno će Dilber.

Premda nije dubinski pratio rad ministra branitelja Predraga Matića Freda, Dilber kaže.

– Moram priznati da još nisam vidio neke rezultate. Osim priče o Registru branitelja, ništa se bitnoga nije napravilo, kaže Dilber.

Ističe da osobno nije protiv objave Registra ukoliko sama objava neće imati negativne posljedice za hrvatske branitelje.

– Ako objava Registra neće imati neke posljedice za branitelje, onda nemam ništa protiv. No, u suprotnom sam protiv. Što se tiče lažnih branitelja, njima se trebaju baviti institucije ove zemlje, locirati ih i kazniti, ističe.

Ono čime će se baviti kao HDZ-ov šef Odbora za branitelje jest bolji položaj branitelja u društvu.

– Položaj branitelja je jako loš. Mislim da su branitelji nasjeli sitnim interesima. Ima ih prevelik broj mladih s mirovinama premda su mogli raditi i osjećati se potrebnima. Ovako smo stvorili ljude u najboljim godinama koji se osjećaju jako loše. To je nažalost problem koji traje zadnjih petnaest godina, na kraju će Dilber.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: