NEMA ODMORA U HDZ-u, KARAMARKO JUČER U PAKOŠTANIMA, MIRANAMA DONJIM, SINJU…

1 08 2012

Predsjednik HDZ-a komentirao izjavu vesne pusić o sporazumu o prepuštanju poluotoka Kleka i otočića u malostonskom zaljevu BiH

Karamarko: Treba pričekati s ratifikacijom i sjesti za stol

Predsjednik HDZ-a nazočio je polaganju vijenaca poginulim braniteljima pokraj spomen-ploče u Miranjima Donjim.

Povećaj Karamarko: Treba pričekati s ratifikacijom i sjesti za stol

Tomislav Karamarko
Piše: Andrina Luić/VLM
povećaj slova normalna slova manja slova Ispravi greške

– Treba pričekati s ratifikacijom, još jednom sjesti za stol i taj problem riješiti u duhu dobrosusjedskih odnosa. Ne možemo odustati od suvereniteta prije nego što ekspertne skupine ne utvrde pravo stanje stvari, a ono ipak upućuje da je riječ o hrvatskom teritoriju – rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, komentirajući izjavu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je najavila da će sporazum po kojem Hrvatska prepušta BiH vrh poluotoka Kleka i neke otočiće u Malostonskom zaljevu vjerojatno ići na ratifikaciju u Sabor.

Uz Božidara Kalmetu, Željka Dilbera, ministra obrane HDZ-ove “vlade u sjeni“, Josipa Đačića, šefa Hvidre, čelništvo Općine Pakoštane te predstavnike brojnih braniteljskih udruga Karamarko je položio vijenac na spomen-obilježje četvorici branitelja koji su 31. srpnja 1991. poginuli u Miranjima Donjim. Među stradalima bio je i Miro Barešić, hrvatski emigrant koji je 1971. ubio jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj Vladimira Rolovića. Činjenicu da je prvi predsjednik HDZ-a koji je položio vijenac u Miranjima Donjim Karamarko je komentirao riječima:

– Moram biti jako osoban. Zdeslav Turić, koji je ovdje poginuo, bio je moj prijatelj, a sva četvorica, uključujući i Miru Barešića, poginula su braneći Hrvatsku i meni je jedino to bitno.

Govoreći o novoosnovanim odborima tzv. vlade u sjeni, prvi čovjek stranke najavio je da će u četvrtak na predsjedništvu HDZ-a obznaniti i blagosloviti sve što je dosad napravljeno po tom pitanju, a na učestale medijske napade na ljude koji su odabrani o odbore kaže da se neće osvrtati niti će ih pokolebati.

– Naravno da smo očekivali napad, ali činjenica je da HDZ jača, otkad je novo vodstvo preuzelo stranku imamo više od 4000 novih članova, od toga više od 50 posto ljudi do 35 godina. To nam daje nadu da ćemo obnoviti snage, pregrupirali smo se i osjeća se novi duh zajedništva i domoljublja. Nudimo prijedloge i programe, u rujnu ćemo dati na javnu raspravu svoj program gospodarskog oporavka i bilo je za očekivati da će nas naši “politički prijatelji“ bezočno napadati – rekao je Karamarko.


Akcije

Information

Komentiraj