NAKON 14 GODINA HDZ SE VRAĆA IZVANDOMOVINSKIM HRVATIMA

28 07 2012

Karamarko posjeo Gotovininog kuma u prvi red i najavio za novog ministra branitelja

Vrh HDZ-a, predsjednik Tomislav Karamarko i njegovi najbliži suradnici iz takozvane Vlade u sjeni okupili su se u subotu ujutro u Zadru, na radnom sastanku s koordinatorima te stranke iz dijaspore. Uz 60-ak iseljenika, na Boriku je bio i županijski vrh zadarskog HDZ-a, Božidar Kalmeta i Ana Lovrin, bivši ministri Ivan Šuker i Davor Bošnjaković, ali i kninska gradonačelnica Josipa Rimac te dugopoljski načelnik Zlatko Žervnja, prvi čovjek HDZ-ovog tima za gospodarstvo.

– Ovo je prvi put nakon 14 godina da se vrh stranke sa dijasporom sastaje u ovolikom broju. Koristimo vrlo jednostavnu formulu oživljavanja HDZ-a, a ovakvo jedinstvo bitno je za uspjeh hrvatske države. Nije dobro da dijaspora bude zapostavljena u stranačkom radu kao ranije- rekao je Karamarko koji nije želio govoriti o novcu koji stranka dobiva iz donacija članova u dijaspori, ali je rekao kako je HDZ, s obzirom na podršku koju imaju u iseljeništvu, najjača hrvatska stranka.

U prvom redu sjedio je i Željko Dilber, kum generala Gotovine koji je na nedavnim unutarstranačkim izborima javno dao svoju potporu Karamarku. Na pitanje znači li to da će Dilber postati prvi čovjek “Vlade u sjeni” za braniteljska pitanja, Karamarko je rekao:

– To je naš ozbiljan prijedlog koji ima šanse da uskoro realizira. Nakon što sam pobijedio na unutarstranačkim izborima , Dilber je odlučio ući u HDZ. Sada je i u županijskom odboru i vjerujem da će biti predsjednik Odbora za branitelje na nacionalnoj razini- kazao je predsjednik HDZ-a koji je komentirao i najavljene natječaje za nove ljude na čelnim mjestima u policiji.

– Ova Vlada je pobjedu na izborima dočekala kao priliku da podijeli izborno-ratni plijen, od javnih poduzeća do Ministarstva unutarnjih poslova. Mi smo izvršili depolitizaciju MUP-a i ravnateljstva policije, a oni nastoje ubaciti što više političkih podobnika na ključna mjesta u policiji. Pokušali su mijenjati Zakon o policiji i dobili šamar od Europske komisije. Ovo što rade je neozbiljno igranje sa sudbinom- rekao je Karamarko u Zadru.

A.V.Š.
foto: JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: