KARAMARKO ‘SKENIRAO’ I BRODSKO-POSAVSKI ŽO HDZ-a

26 07 2012

Karamarko o slovenskim uvjetima: I mi možemo pokrenuti pitanje Sv. Gere

Foto

HrvatskaKomentari

3

 

Tekst

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Staroj Kapeli da ratifikaciju sporazuma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji treba odvojiti od bilateralnih pitanja između Hrvatske i Slovenije.

“Mi lako možemo pokrenuti pitanje Svete Gere, jer je to neosporno hrvatski teritorij na kojem se nalaze slovenske vojne instalacije, i to vrlo specifične”, rekao je Karamarko novinarima koji su tražili njegov komentar slovenskog uvjetovanja ratifikacije sporazuma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji rješavanjem pitanja štednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci, koje Slovenija smatra sukcesijskim pitanjem.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je anas u Bruxellesu da bi hrvatska vlada u zamjenu za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU u slovenskom parlamentu trebala povući punomoć koju je dala hrvatskim bankama za tužbe protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima.

Tomislav Karamarko, koji je danas bio u radnom posjetu stranačkoj organizaciji u Brodsko-posavskoj županiji, odgovarajući novinarima na pitanja rekao je kako je HDZ-ova vlada pokretala pitanje financiranja Pelješkog mosta iz EU fondova, ali da su se u tom momentu mogla dobiti sredstva samo za pristupne putove, ne i sam most.

Na novinarski upit da komentira ocjenu predsjednika Vlade Zorana Milanovića kako je HDZ bio neodgovoran kad je riječ o Pelješkom mostu, Karamarko je rekao kako je Milanović “pun doskočica koje u Hrvatskoj malo tko još razumije”.

“Ako ova vlada uspije napraviti iskorak, da se uspije isfinancirati most u većem dijelu postotka, ja ću biti jako zadovoljan i čestitat ću im. Drago mi je da su se preokrenuli i to je naš veliki uspjeh”, rekao je Karamarko.

Za lokalni, ali i HDZ na nacionalnoj razini, Karamarko je rekao da je u fazi oporavka koji ide brže od očekivanog. Ponovio je podatak o više od 3.000 novih članova HDZ-a, od čega više od 300 u Brodsko-posavskoj županiji.

Predsjednik HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić ovom prilikom potvrdio je kako je HDZ već počeo razgovore s desnim strankama u sklopu priprema za lokalne izbore sljedeće godine. Prije toga, ove jeseni, HDZ će održati svoje unutarstranačke izbore kojima će prethoditi i revizija članstva, rekao je Ćosić.

(Hina)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: