KARAMARKO O SLOVENSKOJ UCJENI

26 07 2012

Dok politički analitičar Žarko Puhovski smiruje tenzije tvrdeći da je ovo prazna prijetnja i da Slovenija više nije u poziciji da blokira ulazak Hrvatske u EU, bivši ministri vanjskih poslova Mate Granić i Gordan Jandroković upozoravaju da je ovo ozbiljna prijetnja te podsjećaju da Slovenija tek mora ratificirati pristupni ugovor Hrvatske i samim time se nalazi u poziciji da ozbiljno našteti Hrvatskoj.

Na tom tragu je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji također kaže da je ovo više nego ozbiljno.

Autor: Ivan Klarić

 

Slovenija će blokirati ulazak Hrvatske u Europsku uniju ukoliko Zagreb ne odustane od potraživanja novca za devizne štediše Ljubljanske banke, rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u razgovoru za list “Večer” i tako ponovno podigao napetosti u odnosima Hrvatske i Slovenije.

– Mislim da se Slovenija nema pravo ovako postaviti i ucjenjivati Hrvatsku na ovaj način. Nije u redu koristiti naše međusobne nerješene stvari na temi kao što je ulazak Hrvatske u EU, kaže Karamarko.

Kaže da hrvatska Vlada treba hitno započeti razgovore sa službenom Ljubljanom te da nikako ne smije burno reagirati.

– Razgovorom se sve može riješiti pa tako i ovo. No, ponavljam, ovo nije u redu od Slovenije. Pa, mi smo susjedi, sutra ćemo svi zajedno biti dio jedne europske obitelji. Ne vidim razlog zašto ovo čine. No, tako je kako je, Hrvatska treba napraviti sve da nitko nema razloga na bilo koji način zakočiti put Hrvatske prema EU, jasno će Karamarko dodajući da se nikako ne smijemo dovesti u situaciju da do 1. srpnja sve zemlje članice Europske unije ne ratificiraju hrvatski pristupni ugovor.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: