IZVLAČENJEM IZJAVA IZ KONTEKSTA, JELIĆA SE PRIKAZUJE KAO NOVOG HDZ-ova ROJSA

19 07 2012

Potpredsjednik HDZ-a Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

  • Damir Jelić

    PONOVO BRILJIRA GLUPOSTIMA

    Potpredsjednik HDZ-a Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

    Photo: Pixsell

PONOVO BRILJIRA GLUPOSTIMA

Potpredsjednik HDZ-a Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

Damir Jelić je na sjednici Gradskog vijeća nadugačko i naširoko objašnjavao zašto je Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji usporediv sa Jasenovcem i Bleiburgom, ali po novom i Krbavskom bitkom.

  • Autor: Dr. K.|
  • Photo: Pixsell |

Karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić, poznat po usporedbi Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji s Jasenovcem i Beliburgom, ponovo je briljirao ispalivši: – Nema većeg zla nego kad muškarac abortira.

Kako piše Slobodna Dalmacija, na sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak zastupnica SDP-a Marina Novaković rekla je kako ju je ‘sram što dolazi iz grada koji vodi takav gradonačelnik’, vezano uz njegove izjave o MPO. Nakon toga Jelić je nadugačko i naširoko krenuo objašnjavati svoje radikalne stavove.

– Sve što je čovjek stvorio unutar božjih zakonitosti i što može dovesti do ljudskog života je opravdano i o tome mislim afirmativno. Postoji nešto što se naziva jajnom stanicom i postoji nešto što će je oploditi. U tom trenutku započinje život, odnosno 7,8 ili 10 života koji će biti zamrznuti. Tko daje jednom biologu pravo da se odluči koji mu se od tih života čini najbolji? Što s ostalih šest ili sedam, kojih više nema? Riječ je o životu i smrti i zato sam namjerno upotrijebio tako jaku sliku. Imali ste život i smrt u bici na Krbavskom polju, imali ste najveću tragediju u Jasenovcu, a možda još i veću na Bleiburgu. Bojim se da si ovdje uzimamo za pravo nešto što je pravo samo od dragog Boga – objasnio je Jelić.

Dodao je da smatra kako je muškarcima nerazumljivo što znači u sebi nositi život, te iz tog razloga misli da je kod ove teme najveća odgovornost upravo na muškarcima. Još više kada se priča o abortusu.

– Nema većeg zla nego kad muškarac abortira. Kako? Lako. Nagovorom – upitao je i odgovorio potpredsjednik HDZ-a Jelić.

Jelić je rekao i da ‘žali ali sve ljude koji će o tome odlučivati i moli se za njih’, a zastupnici Novaković darovao je sliku Majke Božje s jednog od svojih hodočašća.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: