HDZ BI RAZGOVARAO SA SINDIKATIMA ZBOG NUŽNOSTI POSTOJANJA SOCIJALNOG DIJALOGA KOJEG SADA NEMA

19 07 2012

Sindikati i Karamarko jedinstveni: Naš zajednički sastanak bi bio preuranjen i kontraproduktivan

  • Tomislav Karamarko

    sijelo koje nitko nije želio

    Sindikati i Karamarko jedinstveni: Naš zajednički sastanak bi bio preuranjen i kontraproduktivan

    Photo: Pixsell

sijelo koje nitko nije želio

Sindikati i Karamarko jedinstveni: Naš zajednički sastanak bi bio preuranjen i kontraproduktivan

‘Mi se odazivamo pozivu svih stranaka, pa i HDZ-a. S tom strankom nemamo ništa. Triput smo štrajkali protiv HDZ-a, a jedanput protiv SDP-a i bili bi glupi kada bi dozvolili da naše akciju dobiju političku pozadinu jer bi nam se raspala homogenost članstva’ – misao je Vilima Ribića.

  • Autor: M.P.Š.|
  • Photo: Pixsell |
  • Četvrtak, 19.07.2012 08:18

HDZ je do završetka arbitraže odlučio odgoditi dogovoren sastanak sa šefovima pet sindikalnih središnjica, Mladenom Novoselom (SSSH), Krešimirom Severom (NHS), Vilimom Ribićem (MHS), Ozrenom Matijaševićem (HUS) i Damirom Jakušem (URSH) kako im se ne bi prigovorilo da se žele miješati u spor Vlade i tih sindikata.

– Mi smo pozvali sindikate na sastanak jer smo htjeli razgovarati s njima o teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji u zemlji. Ali, to ne znači da se na taj način svrstavamo na njihovu stranu, a protiv Vlade. Svjesni smo da novca nema i nije nam do radikaliziranja prilika u Hrvatskoj već i ovaku pokušavamo ukazati na nužnost socijalnog dijaloga kojeg trenutačno nema- rekla je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš za Novi list.

Sindikalaci kažu kako su se prihvatili naći s HDZ-ovcima u Radničkom domu jer imaju ‘pravo razgovarati s kim žele, kada žele i o čemu žele – zajedno ili samostalno’.

‘A kukurikavci bi se mogli zapitati zašto sve više građana o njihovoj politici misli – I poslije HDZ-a – HDZ. Čini se kako će uskoro biti svejedno s kim se razgovara –  politike su iste, važno je samo tko je trenutno gore, a tko dolje’, naglašava se u priopćenju.

– Mi se odazivamo pozivu svih stranaka, pa i HDZ-a. S tom strankom nemamo ništa. Triput smo štrajkali protiv HDZ-a, a jedanput protiv SDP-a i bili bi glupi kada bi dozvolili da naše akciju dobiju političku pozadinu jer bi nam se raspala homogenost članstva – komentirao je Ribić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: